akgun akova 

kapat
  1. şair kişi, sunay akin'ın kankası artı fotoğraf sanatçısı.
    #234181 (vernon sullivan, 12.05.2006 10:13)
  2. oğlu fırat'ın "gemiler batınca denizin canı acımıyor mu baba?" şeklindeki sorusunu anlatır bir kitabında...
    #310923 (endless, 04.06.2006 02:54)
  3. adı ve soyadıyla uyaklı olsun diye "akyazı"da doğmuş sanatçı.
    #432231 (kiraze, 16.07.2006 20:45)
  4. sevdigim kadin adlari gibi ve sansurtturme sair abuu gibi kitapları vardır. sunay akin'la birbirlerinin yerine kitap imzaladıkları rivayet edilir.* hacettepe kimya mühendisliği mezunu, istanbul üniversitesi işletme fakültesi uzmanlık kazanımlı.* gittikçe olgunlaşan bir imgelemi var akova'nın.
    #432265 (zibende, 16.07.2006 20:54 ~ 17.07.2006 02:34)
  5. "çocuklar biriktirilir dokuz ay on gün
    bir ömür boyu harcanmak için"

dizelerinin sahibi..
    #432275 (beyazyelkenli, 16.07.2006 20:59)
  6. aşk ve kuyruklu yıldız

gittiğim bütün hekimler aynı şeyleri söylediler
    sözbirliği etmişçesine
    "aşk hastalığıdır bunu adı
    ve çok sasar insanı bu yaştan sonra"
    oysa ne yalan söyliyeyim,
    ben yalnızca
    bir kuyrukluyıldıza
    çarptığımı sanmıştım
    yaşamın çıkmaz sokaklarında yürürken
    yüreğim bir patlamayla aydınlanınca

dizelerini "aşk ve kuyruklu yıldız adlı" kitabından aktardığım şairdir.
    Çok şeker, çok tatlı, mütevazı, sıcak bir kişiliği vardır.
    her nedense, son yıllarda edebiyat dünyasından uzak kalmak gibi bir çaba sezmekteyimdir kendisinde.
    #433012 (kiraze, 17.07.2006 01:23)
  7. "yaşamın çakmaz sokaklarında yürürken, bir kuyruklu yıldıza çarpmaktır aşk. söylendikçe bizim olan bir şarkıdır. tne dağılan mıknatıstır, isteğin masalıdır. uzun bacaklı bir yaban hayvanıdır aşk. en derin kuyumuza düşen kemandır. dikey bir şiirdir bütün kuşları aynı anda havalandıran. aşk yasemin kokan bahçeleri ve ateşböceklerini bir arada anımsamaktır.
    çocuk kalmışlar derneği'ne üyedir aşk. kente kanadı kırık melekler yağdırır. aşk, ilkyardım çantası olmak, dalgakıran olmaktır. kırık camlara sevdiğinin adını yazmaktır iki kişinin bildiği bir dilde. aşk, sevenlerin yüzlerinde tahtlar devirir, saraylar yıkar. bilgisayarları eritir, oyuncak mağzaları için soygun planları yapar. aşk öpüşen çiftleri alkışlama ekipleri kurdurur sevilenlere. o, uzun saçlı bir yıldızdır, yüreğin içinde taranır.
    bilimle açıklanamaz aşk,
    şiirle açıklanabilir ancak..."

dizelerine sahip, duyguların kelimelerle nasıl anlatıldığına örnek veren insan.
    ayrıca ilkokul 5. sınıfa giderken cumhurbaşkanı olursan ne yaparsın sorusuna "konfucyus demişki bir ulusu yıkmak istiyorsan önce dil bütünlüğünü yok etmelisin, o yüzden önce ingilizce kelimelerin kullanılmasını yasaklamak istiyorum" diye cevap vercek çocuğu yetiştirmiş yüce kişilik.
    şiir kitapları:
    sansürttürme şair abüü(1991)
    pepetye (1992)
    baba bana bağırma(1994)
    "deneme-yanılma/ yanılma-deneme" kitapları:
    güzel atlar ülkesi(1996)
    yıkık bir çocuk bahçesi yüzü(1997)
    aşk ve kuyruklu yıldız (1997)
    #762592 (la mer, 22.10.2006 03:53)
  8. sevgilim
    ecza dolabinin raflarinda bekle beni
    bir tüp dis macunu, bir sise siyanür
    ve zambak kokulu sabunlar

sevgilim
    Büyük Millet Meclisi'nde bekle beni
    kürsüdeki yerimi isit
    Güzel Konusma Dersi verecegim hiç agzimi açmadan

sevgilim
    iki bilinmeyenli bir denklemde bekle beni
    matematik tanrisinin sonsuzluk evi
    ve akil hastanesinin sisli bahçesi

sevgilim
    bir kedi pençesinde bekle beni
    yüreginde deltali tirmik izleri
    ve karikatür saraylar

sevgilim
    polis otolarinin firil mavi isiginda bekle beni
    sakalli kaldirimlar, guguklu saat suçlari
    ve tarçin kokulu sizofren

sevgilim
    Çocuk Kalmislar Dernegi'nde bekle beni
    ' hepsi pekiyi ' süt dislerin, korsan gemilerin
    ve altini islatmis bez bebegin

sevgilim
    bu siiirin çikisinda bekle beni
    saat kulemizi geçenlerde yiktilar.
    #803801 (fatal, 02.11.2006 16:15)
  9. Sunay Akın'ın kadim dostu, iyi bir şairdir.
    #803815 (dont be cute, 02.11.2006 16:19)
  10. sunay akın'ın dostu olduğunu öğrendikten sonra iki kitabını okuduğum şair. sıradanın üzerinde şiir yeteneği var, sevdigim kadin adlari gibi ile ask ve kuyruklu yildiz kitaplarını okumuştum, iki kitap da birbirine benziyor, aynı şaire ait bu iki kitap diyebiliyorsunuz, bu da üslup açısından çizgisini koruduğunu gösteriyor.
    #805031 (kisinin degeri aradigi seydir, 02.11.2006 20:33)
  11. elimi tut yeter adlı kitabıyla oğlu fırat'ın gölgesinde kalan yazar.
    #1062271 (lazycat, 26.12.2006 23:24)
  12. gebze de beyaz eşya mağazası olan şair. ayrıca savaş zamanı bosna da bulunmuştur.
    #1099986 (gazoz_kapagi, 03.01.2007 18:25)
  13. (bkz: eski denizlerden kim kaldı)
    #1122832 (little girl in bloom, 08.01.2007 03:56)
  14. akgün akova'nın unutulmaz şiiri:

SEVDAN KARANLIĞA YAYLIM ATEŞTE
    üç-beş yıldızkaydı nöbeti on nisan
    sevdan karanlığa yaylım ateşte
    salyangoz saat tosbağa takvim
    ve gece dünyaya saplı kara kırık cam parçası
    kadınımsın uzaktasın beklersin
    çoban yıldızını
    yağmur siparişlerin pazar gününe gelir
    bulut mağazaları kapalı
    dökersin tüylerini göğü
    yazin ersin merdivenini kaygan kadınımsın kökü ay ışığında büyüyen özgürlük duygum gibi kokulu padişah mührü gibi
    siyam balığı gibi
    beni sorarsan sevdiğim
    gözümü hamam böceklerine diktim
    nükleer savaşta kavrulacakken homo sapiens türü parçalanacakken onca beyinle yürek
    böcek toplumunun sağ kalacak olması manzara onların canı can da bizimki radyasyonlu patlıcan
    akıl olsa insanda iğne deliğinden geçecek kadar
    övündüğü kadar farklı olsa
    hayvandan yazılmazdı tarihi kinle kanla
    ve olmazdı çocukların oyuncağı kurşun askerler yirmiüç onbeş otobüsü Van-istanbul iki haziran sevdan karanlığa yaylım
    ateşte karagöz şoför hacıvat muavinve gece kömür tozu yutturulmuş kör kuğu gökyumağım çayda çıram kadınım dönüyorum sana
    kana bulamadan elimi dönüyorum dişlemek için memelerini
    dönüyorum işte Yavuz Sultan Selim'e inat
    "... seferden vazgeçip istanbul'a dönmek isteyen
    durmasın dönsün
    karılarının sıcak koynuna
    beni sevenlerse bre
    sürsün atını mertçe peşimden "
    dönüyorum
    yağlı ipi tüysüz şehzadelerin boynuna dolamak mertlikse
    mertlikse Lale Devri Yedikule Zindanı jurnalciler sürüsü mertlikse
    darağaçları dönüyorum'boş ol' diyerek kadınları tuz buz etmek mertlikse
    mertlikse bindirmek halkın sırtına vergiyi
    oturak alemlerinde boşaldıkça hazine mertlikse baştan sona Osmanlı tarihi dönüyorum
    dönüyorum genelevden çıkmış gelin acelesiyle kadınım kısa dalga cızırtım
    sevdan karanlığa yaylım ateşte
    #1337568 (balmsd, 23.02.2007 12:35 ~ 13:22)
  15. 1962'de Sakarya Akyazı'da doğdu. Lise öğrenimini Gebze'de, üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. istanbul Üniversitesi işletme iktisadı Enstitüsü'nü bitirdi. ilk şiiri 1984'te Milliyet Sanat Dergisi'nde yayınlandı. Ardından peşpeşe şiir kitapları geldi. Bazı şiirleri ingilizce, Fransızca, Almanca, ispanyolca ve Boşnakça'ya çevrildi. Ataol Behramoğlu, onun şiiri için, "1980'li yıllara özgü külhani bir edanın özgün, başarılı sentezi. Neredeyse her dizeden taşan dizginsiz bir yaşama sevinci, gençlik ve enerji dolu şiirler" değerlendirmesini yapıyor.
    #2152785 (leggare, 18.08.2007 02:35 ~ 02:36)
  16. önde gelen şiirleri;

baris nedir sevgilim
    guvercinli guvercinli
    yalnizca kanatlarina guven
    agzinda girit yasemini
    sacima dokunma
    flora
    butun itfaiyecilerin derin uykulara dustugu saat
    ask ve kuyruklu yildiz
    kanat terzisi
    bak fena olur
    icimde bir sikinti
    #2152788 (leggare, 18.08.2007 02:37)
  17. sirk eğiticileri hakkında yazdığı yazı sayesinde, sirkleri işkence yatağı olarak algılamama neden olmuş yazardır; eşini model olarak kullandığı mavi fona sahip fotoğrafı ile fotoğrafçılığı önünde eğilmeme neden olan yazardır.
    #2152836 (sakizzz, 18.08.2007 02:46)
  18. kendisini kırmayan çocuğa aşık olur oyuncak ve değil mi ki aşk oyuncak sanıp yatağımızda sakladığımız içi bencillik dolu bir silah...
    #2219357 (sudancikmisbalik, 28.08.2007 23:50)

© 2008 - uludağ sözlük

akgun akova başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. akgun akova ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu akgun akova nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dinamometre » mustafa » kpss 2008 » dogan holding » bilgi universitesi » ter atmak » ukteyi dolduranin notu » minik mavi balina » cemsbg » gulce a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games