aferin cok iyi dusunmussun 

kapat
  1. genelde mecaz anlamda kullanılabilitesi yüksek cümledir. büyüklerin küçüklere söylemesi daha sık görülen şekli olmasına rağmen tersi de yaşanabilir. ne gibi durumlarda kullanıldığına örnek olarak:

evin babası eve gelir ve faturalara baktığında telefon faturasının bir hayli yüklü olduğunu görür. aile bireylerine sorar, soruşturur ve evin ufaklığı, küçük oğlan çıkagelir:
    - oğlum, bu numarayı sen mi aradın?
    - evet baba ben aradım.
    - neden aradın peki çocugum?
    - oyuncak veriyorlardı babacığım.
    - yaaaa.. konuştun mu karşıdakiyle hiç? yoksa sadece arayıp kapadın mı?
    - konuştum babacım..
    - peki ne konuştunuz oğlum?
    - amcanın birisi çıktı. biraz konuştu, sonra ığğğğğğğğ sonraaaa...
    - eee sonra ne oldu oğlum?
    - arabayı yollamak için ev adresimizi istedi.
    - peki sen ne dedin? verdin mi?
    - yok baba vermedim. sen öğrenir de kızarsın diye vermedim. nasıl iyi etmiş miyim?
    - aferin cok iyi dusunmussun evladım. caaaaaaaaaaaaaaatttttttttttt * * *

* * *

*

edit: imla
    #308284 (aby, 03.06.2006 18:45 ~ 31.05.2007 09:40)
  2. uktedir
    bir tebrik cümlesi.diger meali ile ulan benim kafam buna basmamıstı anlamınada gelir *.
    #322607 (karpuzkabugu, 06.06.2006 17:01)
  3. pot kırana söylenen ezici cümle.
    #322621 (scarface, 06.06.2006 17:03)
  4. aragaz sözü
    #438813 (whynot, 18.07.2006 22:03)
  5. karşıdaki arkadaşa ''sanki ben bunu aklıma getiremedim de ayar verdiğini sanıyosun gerzek '' anlamında da kullanılır. yermedir, sitemdir.
    yapılan şeyin anlamsız olduğunu, kuş kadar beyninin bile olmamasını ifade eder.
    diğer türlüsü için ''çok hoş düşünmüşsün,ben bunu aklıma getirememiştim,destekliyorum seni, tebrikler'' anlamında kullanılır. (bkz: yalaka mode on)
    #506447 (kacak kelebek, 06.08.2006 22:07 ~ 12.08.2006 13:33)
  6. -ben geldim.
    -şimdi gitsen keşke.
    -efendim?
    -yok bişey.
    -aslında biliyor musun ben bugün okula giderken, pardon gelirken bir insanın diğer bir insana nasıl "insan" diye seslenebiliyor olduğunu düşündüm. yani hakaret gibi oluyor biraz. üstelik biraz da kaba olduğunu düşündüm. yani osman amcanın sabahın bir köründe üstelik kapıda rastladığı ragıp amcama "naber insan" şeklinde hal hatır soruyor olmasından yola çıkarak düşündüm tüm bunları; ama bence yine de, yani bunu osman amca değil de bir başka amca söylemiş olsaydı bile benim bu hitaptan hoşlanmayacağımı düşündüm.
    -..
    -sen ne düşünüyorsun?
    -..
    -ben biraz çıkayım sanki, sen biraz yalnız kal..
    -aferin çok iyi düşünmüşsün..
    #1056096 (smyrna, 25.12.2006 22:34 ~ 28.12.2006 00:03)
  7. zamanında sözlükte yaşanmıştı.. bence en manyak ayardır:

başlık: besiktasli olmadan adam oldugunu zanneden insan
    ilk entry: erkek adamin renkli takim tutmayacagindan haberi olmayan insandir
    ikinci entry*: (bkz: afferin cok iyi dusunmussun onu)
    #1148848 (chanson de roland, 14.01.2007 00:30 ~ 00:31)
  8. bir kadının agzından kesinlikle duyulamayacak söz.
    #1181594 (ozzee, 20.01.2007 20:54)
  9. mümkünse hayatında hiç övgü almayan insanlara söylenmelidir yüzlerindeki o ifade görülmeye değerdir...
    #1181698 (tazefasulle, 20.01.2007 21:10)
  10. ayar vermek için kabaetini parçalayan kimi yazarların yazmaktan bıkmak bilmediği söz öbeği. daha fazlasını yazıp ortaya birşey koyacak kabiliyeti de yoktur bunların, gider yazar aynen bu cümleyi sonra ayarmatör filan sanır kendini. şefkat göstermek lazım. yazık tabi bence de.
    #1373494 (kaotik notral, 04.03.2007 16:54)
  11. tebrik ederim cok guzel dusunmussun sekinde söylendiği zaman daha bir ''kuş gibi uçar arı gibi sokarım'' kıvamına ulaşabilen şubuo.
    #1496688 (hosaf, 06.04.2007 00:52)
  12. "iyi halt yemişin" demenin alengirlisi.
    #1906647 (insatiable love, 11.07.2007 04:15)
  13. ışıltılı bir cümledir.parladığı an: başka biri sizin adınıza size sormadan karar vermiştir ve buna karşılık verilen tepki olduğundadır.sönük kısmı ise kimilerinin kendini üst safhada görüp takdir etmeye muktedir gördüğü andır-ki takdir edilmek ezikliğin kabuludür bir bakıma-.
    #1906722 (korokis, 11.07.2007 04:50)
  14. sözlük jargonuna dahil olmuş bir tümcedir.

hatta bi de anım vardır.
    sözlüğe yeni teşrif etmiş bir yazarın, hafif malca olan girdisini refere ederek; "aferin çok iyi düşünmüşsün" bakınızı verilir. ardından sözlük jargonundan bi haber garibim yazarım özel mesaj ile geri döner.

--spoiler--
    gerçekten çok teşekkür ederim.
    benim fikirlerimi destekleyen birinin olması gerçekten çok hoş. *
    --spoiler--
    #1906732 (Eqin, 11.07.2007 04:57)
  15. acayip bir ayar verme cümlesi. örneklendirelim.

başlık: sagopa ve ceza turkiye nin en iyi soz yazarlaridir
    ilk entry: ben bunu böyle düşünüyorum dostum. daha iyiyim diyen varsa çıksın ortaya.
    ikinci entry(24 ayar): (bkz: aferin cok iyi dusunmussun)
    #2969296 (chanson de roland, 08.02.2008 01:56)
  16. mecazi hali dışında da algılanabileceği için çatık kaşlarla söylenmezse tesir etmez, eger tek basına kullanılcaksa tamamiyle beden dilinize göre anlam kazanacak bir cümledir. *
    #3095988 (anise, 05.03.2008 02:11 ~ 02:12)
  17. vazgeçilmeyenlerdendir.
    #3405379 (devils advocate, 16.05.2008 18:32)
  18. tribünlere oynayıp aynı zamanda müthiş sempati, espiri ortamı falan yarattığını sananların klişeleşmiş gerizekalı sözlük bakınızı. a.mcıkağızlıya sor türkiyenin altıncı cumhurbaşkanı kim, ya da oniki çarpı oniki kaç eder, pısar hemen. ama ekran başında öyle mi ya? büyük ayarmatörümüz o biçim kükrer, o kemal edayla yardırır anında o bakınızı. hayatında tek başına ürettiği herhangi şey var mı, orası ayrı muamma. düşünmek bir de ha?....

ah ülen, taşminiklerine kurban senin.

-bakınız aferin çok iyi düşünmüşsün.
    +sekiz kere yedi?
    -ellisekiz? yok yok ellidört, ööö, dur ya hemen sorulurmu eyle
    +atp nin açılımı?
    -ıııııı
    +harf devrimi, hangi yıl?
    -bindoozyüzotuuzz, eeee ossekiiz?
    +osmanlı devletinin kuruluş yılı?
    -ööff ama yıaa
    +çemberin alanı?
    -afeyin iyi düşünmüyşün... ühühühüh annnneeaaa bana vuydu buuuuuuuuuu
    #3448980 (hosaf, 26.05.2008 10:41)
  19. bu ne şimdi gerizekalı demenin bir başka yolu.
    #4049724 (xy27, 05.10.2008 19:11)
  20. adam olanı mahveden sözdür. genelde, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan şahsiyetleri ele güne rezil-kepaze etmek maksadıyla kullanılır.

- bu sözü kullanan kişileri takip edin, onlarda; ışık ve aydınlık vardır.
    #4049903 (liberalisticcommunist, 05.10.2008 19:43)

© 2008 - uludağ sözlük

aferin cok iyi dusunmussun başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aferin cok iyi dusunmussun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aferin cok iyi dusunmussun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» universite sonrasi ilk is deneyimi » tatar mp3 indirir mi ey ogul » frank gambale » kulturpark » medine nin mucevheri » luxury boutique hotel » disgrafi » ailenizi nasil 5 ytl den ucuza doyurursunuz » nisan mayis aylari gevser tatar yaylari » istinye park » izan etmek » abdulkadir es sufi » endokrin etki » alisveris yaparken kuyruk gibi pese takilan satici » katlanmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » glz imana » benim hemen evlenmem lazim baba » dijital fotograf makinesi » kasaba fotograflari » jorg haider » asik olunan kisinin meslegine gore ilani ask » teksir kagidi » solcu kizlar veriyormus hikayesi » cocuklarla girilen diyaloglar » acoustic samurai » yanlis numaraya sms atmis numarasi yapmak » rod stewart dinleyen seriatci » gercekten » bu sevda bitmez » basortusu yasagini savunan solcu