bugün

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edilemeyeceği ← Kanunlar Kanun
Numarası:
5816 →
Kabul Tarihi: Resmî Gazete Tarihi ve No:
31/07/1951 - 7872
Tertip : Cilt : Sayfa : Madde 1: f1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
f2. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
f3. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2: f1. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır. Madde 3: f1. Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Madde 4: f1. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5: f1. Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.
şuanda akplilerin twitterdan tag kasarak kaldırabileceklerini düşündükleri kanun.
korunma kanunu olan tek lider( ! ) madem korkulacak bir şey yok kaldırılsın bu kanun.
bilmediği şey mi? Güldürdün beni.
başbakanlarının 2000 korumayla gezdiği zırtapozların kaldırılması için zavallıca bir çaba sarfettiği kanundur. biz ata'mızı kanunsuz da koruruz da sizin gibilerin lideri için bu biraz zor.

türkiye'de yaşıyorsan atatürk'e paşalar gibi saygı duyacaksın.
bu yasanın olduğu yerde bile atama fütursuzca iftira atanlar,kötüleyenler olduğunu gördükçe birde bu yasa olmasaydı kimbilir neler olurdu bu kendini bilmezler neler söylerdi düşünmek bile istemiyorum.
Sanki çok uygulanıyormuş gibi bazı kimselerin kaldırılmasını istediği kanun. Menderes döneminde çıkmıştır.
bu kanun türkiye' nin tayyip' ten önce de en geri kalmış ülkelerden birisi olduğunun kanıtıdır . iran , kuzey kore gibi ülkelerde bu tür koruma konunları , lidere tapınmalar vardır . zaten beyni olan kemalistler ( bu sözlükte rastlamak imkansıza yakın ) bu kanuna karşı çıkar . '' atatürk' ün hatırasına hakaret '' olarak bu kanunu anarlar . kişisel mitler çağdaş ülkelerde görülmez . kemalistler kendilerini çağdaş sansalar da tüm tepkileri doğulu ve kabadır . menderes' i hiç sevmediğimi de belirteyim .
bu kanunu insanların beyinlerine kazıması gerekir.
(bkz: vedat uşaklıgil).
Bilardo topunu yutan maymunun hikayesini biliyor musunuz?

--spoiler--
Bilardo oynanan bir kafetarya salonuna, yanında maymun olan bir adam gelir. Kafetarya sahibi“Beyefendi, buraya hayvanla girilmez” diyerek girmelerine izin vermez.”Maymunun sahibi “Bu eğitilmiş bir maymundur, merak edilecek bir şey yok” deyince, içeriye girmelerineizin verilir. Maymun gerçekten eğitilmiş olduğu için kafetaryadaki herkes tarafından çok sevilir. Fakat hiç
beklenmedik bir olay olur ve bu eğitilmiş maymun bilardo toplarından birisini yutar. Maymunun sahibi mahcup bir şekilde “Kusura bakmayın, şimdiye kadar hiç böyle bir şey yapmamıştı!” dedikten sonra bilardo topunun parasını vererek maymunla beraber kafetaryadan ayrılır.

“Bir ay sonra bu adam maymunuyla beraber tekrar kafetaryaya gelir. Kafetarya sahibi önceden tanıdığı maymunu çok sevdiğinden, cebinde kalan üç-beş fındık içini maymuna verir. Fındıkları alan maymun, her fındığı önce poposuna sokup çıkarmakta ve daha sonra ağzına götürerek yemektedir!. Bu durumu şaşkınlıkla karşılayan kafetarya sahibi, adama dönüp “Ya bu hayvan ne yapıyor?” diyerek bunun nedenini sorar. Maymunun sahibi “Hiç sormayın!. Bilardo topunu yuttuktan sonra Ölçmeden hiçbir şey yemiyor”cevabını verir.
--spoiler--

Bundan sonra laf etmeden önce 2 kere düşünür.
Mecburen uyduğumuz kanun.

Evet.
Adnan menderes in arapca ezan karsiliginda turk milletinden aldigi ozgurluktur. Fikir hurriyeti istiyoruz.
Atatürk e sövmeye bahane arayan yallah yunanistan a burda sikiş var sikiş aslanım göt ister o işler.
Çomardan, yobazdan, cumhuriyet düşmanlarından, vatan hainlerinden korumak içindir.
Bu kanun sayesinde ülkemizdeki dinciler korkudan içindeki pislikleri hiçbir yere yazamıyorlar. Yazanı zaten polislerimiz hoplatıyor..