bugün

ülkemizde malesef ki budur : görsel
(bkz: kartal)
(bkz: fiat bis)
araba yerine honda cbr 125 r alınır. Keyifin kralı yapılır. Hatta bi 5 bin daha koyup 600 f alıp 500 bin liralık arabaları bile rahatlıkla pataklayabilisiniz.
lada samara 94 model alınabilir. tank gibi araba. isminin anlamı da çöl aslanıdır.
(bkz: woswos)
(bkz: anadol)
92-93 şahin ya da lada.
çok nadirde olsa 1991 model suzuki swift bulunabilir. üstüne 1000 lira daha koyarsan garanti. ayrıca çokta az yakar. 100 km de 25 lira.

ford tanus olabilir ama temizi çok zor. ayrıca yakıtı da sıkıntı.
lpg li olmak koşuluyla fiat uno alınabilir, oda olmazsa eski renault flash,spring,broadway da iş görür, gidip şahin,murat,toros almak enayiliktir, 20 yaşını doldurmamış olması lazım, yoksa vergi mergisi 2 katına çıkar, satamazsınız, en fazla hurdaya verirsiniz.
O fiyata En kalitelisi lada samara veya toros'tur. Temiz bir lada iyidir. Broadway ve türevi arabalardan uzak durunuz. Zira En ufak virajda 60 km hız üstünde girerseniz bir uçan arabaya sahip olursunuz.
Lada samara 1.5 abi.
lada'dır. en samara'sından. bir de bordo renkse tadından yenmez. masrafsız olması en güzel özelliğidir. dayanıklılığına söz söyletmez zaten. bir kasa dolusu yedek parça almıştık 100 lira tuttu. insan icadı olmayan araçtır.
doğan görünümlü, façalı beyaz şahin.
suzuki maruti ya da eski kasa golf o da olmadı lada samara.
şahindir. Sade olacak ama. Modifiye falan apaçileşmeyelim.
eğer paramla rezil olmak istiyorum dersen şahin-doğan öneririm. eğer temiz bir opel ascona ya da
ford festiva alırsan kapının önünde sağlam bir arabam var diye rahat uyuyabilirsin.

örneğin şunlar gibi : http://www.sahibinden.com...an-ascona-118804055/detay

http://www.sahibinden.com...iva-lpgli-116138210/detay
- hazırlık aşamasında olan bir kanun var ve bu kanuna göre çok yakında 25 yaş üstü araçların fenni muayenesi yapılmayacak. bu da şu demektir; bu araçlar trafiğe çıkamayacak. yani bu yılın sonuna kadar ancak 88 model bir araç kullanabilirsiniz, öncelikle buna dikkat etmek gerek.

- ikincisi, bir yazarın da bahsettiği gibi 20 yaş üstü araçlarda vergi katlanıyor. bu durumda makul görünen 93 modelden eski bir araç olmaması.

- üçüncüsü, alınacak aracın türkiye'de çok sayıda kullanımda olması ve dolayısı ile yedek parça üretiminin en azından yan sanayide bolca yapılıyor olması gereklidir ki ucuz olsun. malum; araç yaşlı olacaktır ve bu durum yaşlı araçlarda servis maliyeti açısından çok önemlidir.

tüm bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda en makul araç 95 model ve üstü lada samara görünmektedir. bugün için eskisi gibi olmasa da orijinal benzinli modeli dahi en ekonomik araçlarından biridir. hele bir de tüplü ve temiz kullanılmışı bulunursa alternatifsiz tek seçenek görülmektedir.
bence üzerine bir 5000 daha koyun ama yine de:

1-) renault r11 flash
2-) lada samara
3-) skoda favorit
4-) ford taunus
5-) renault r21 manager
6-) tofaş şahin.

hiç olmadı üniversite yıllarında ayağınızı yerden keser. öğrenci işi.
otomobil değildir. araba falan da çok gelir. hurdadır.
Anadol alinabilir kanaatimce. Tofasla renaultla dolasmaktan bin kat havalidir. Hatta bence sikik ford ve toyotadan bile havalidir.
ekstra bir 5.000 TL daha masraf gerektirmeyecek otomobildir.
alt sınır bellide
üst sınır yok , bu yüzden , istedğin her arabayı alırısın.

he murat 131 alamazsın çünkü o 5000 altı
oyuncak arabadır.
ya sabır çekilerek bir 5 bin TL daha biriktirmek en mantıklısıdır.

Ha illaki almam lazım deniliyorsa ya sabırla biriktirilmesi muhtemel olan 5 Bin TL zaten sanayide yaptırılacak olan tamiratlarda ya sabır dahi çekemeden çatır çatır, seve seve verilmek zorunda kalınacaktır.