bugün

Evet, geleneksel ilk ramazan dayagi tahminleri yine geldi catti.

ilk tahmin olarak adiyaman diyorum. Swh.
Elazığ olabilir.
istanbul olacaktır. yaklaşık 5 milyon suriyeli afgan falan var sehirde. bayağı bir kısmı da bizim fatihte ikamet ediyor malum. bu "din kardeşlerimizin" ekseriyet ile islamiyetle pek alakaları olmadıkları için namaz kılmazlar oruç da tuttuklarını zannetmiyorum. bizim fatihin meşşşhuuuurrrr islam mücahitleri kazara da olsa bu çoğunluktaki savaş mağduru din kardeşlerimizi mübarek ramazanın ilk saatlerinde sopalayabilirler.

konyadan falan o bayrak alınacaksa bu sene alınacak arkadaş.
Erzurum diyorum.
bursa olması kuvvetle muhtemel ve sakarya. oraları da hafife almayın.
Ramazan dayağı, birilerinin ramazan’da göstere göstere yemek yiyeceği kadar az tutucu, birilerinin diğerlerini doğrudan dövebileceği kadar çok tutucu olan; gri bölgelerde atılıyor. Yani sen Konya’da yemek yiyecek yer bulamaz, yersen de linç edilirsin. Trakya’da da dayak atamazsın, adama zorla rakı sofrası kurarlar.

Ben kırıkkale diyorum.
izmir'i tek geçerim.
Ben bu yıl Çankırı'dan bir hamle bekliyorum...
Trabzon olabilir Konya olabilir asıl favori bayburt ama dayak olayından haberimiz olmaz bayburttan haber çıkmaz.
bence Erzurum tecrübesini konuşturur.
istanbul, Ankara, izmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Adana gibi büyük şehirler olmaz. Zira büyükşehirlerde bireysellik güçlendiği için insan hayatını kısıtlayan gelenek ve göreneklerin bir hayli zayıfladığını görmekteyiz. Zaten ülke genelinde de, belki Bayburt, Yozgat, Gümüşhane gibi bir kaç taşra zihniyetine sahip şehir hariç, genç nüfus artık insanların yaşam tarzı gibi konularla ilgilenmiyor.
arkadaşlar Bayburt bu aralar konuşulmuyor hiç, ne oldu bu Bayburt'a gündemden düştü koca kent. Hadi be Bayburt'um yap hamleni. Diğer gerici şehirlere bırakma bu meseleyi onların gericiliği tescilli ama sen öyle değilsin Bayburt'sun her şey yapabilirsin. hem sana kızmayız da.
samsun favori, plasede trabzon, süpriz de rize.
bayburt diyorum.
Tunceli diyorum şaka şaka,biraz yukarısı Erzurum banko.
gonya şaşırtmaz. bastım parayı gonyaya.
Ben oyumu Sivas'tan yana kullanıyorum.Daha çok iç Andaolu bölgesinin kuzeyi ya da doğusundan gelecekmiş gibime geliyor.
güncel Önemli Başlıklar