bugün

Taşlar ve sopalarla yapılacaktır.

(bkz: 1912 seçimi)
görüyoruz ki aramızda halen daha yapılmadan geçmişle kıyaslayan andvallar var.
Recep tayyip erdoğan' ın mevcut sartlara göre aday olamayacagı seçimdir. Ama ne yapar eder anayasa değisikligiyle aday olur diye düşünüyorum. Tabii meclis cogunlugu gerekir. Umarim mhp akillanir o zamana kadar.
olmayacak seçimdir çünkü; 2019 sonu erken seçimi veya 2020'de bir seçim daha yapılabilir.
Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olabilmesinin önünde herhangi bir engelin bulunmadığı ve muhtemelen de aday olacağı ve kazanacağı seçimdir...
Kesinlikle ikinci tura kalacak seçimdir. ilk turda kazanan olmayacak. iyi parti kendi adayıyla girecek.
Ak parti'nin dükkanı kapatacağı dönem.
recep tayyip erdoğan'ın, 2014 ve 2018 yıllarında iki kez cumhurbaşkanı seçildiğinden, erken seçim olmadıkça yeniden aday olamayacağı seçimdir. tbmm'de akp+mhp milletvekili sayısı ne anayasa değişikliğine (400) ne de değişikliği halkoylamasına götürmeye (360) yetmemektedir. çünkü bu iki partinin milletvekili toplam sayısı (290+49=339).
Vaktinden önce yapılacak seçim. 4 yıl bekleneceğini sanmıyorum.
Akp'nin ve Başkanlık Sisteminin 2023'e kadar dayanacağını zanneden hayalperestlerin beklediği seçim.
En geç 2021'de genel seçim olur. 2023'e kalmaz o iş.
--spoiler--
görev süresinin dolmasına az bir süre kala istifa ederse ikinci dönemi sayılmayacaktır.
--spoiler--

istifa durumunda üçüncü kez aday olma hakkı yok; ancak tbmm erken seçim kararı alırsa... muhalefet istemediğine göre ve 340 olan akp+mhp milletvekili sayısı da erken seçim kararı almaya (360) yetmediğinden bu seçenek de olanaksızdır.
Umarim hile hurda Olmaz ve umarim imamoglu kazanir.
cumhur ittifakının tbmm'deki sandalye sayısı (340) anayasa değişikliği (400); anayasa değişikliğinin halkoylamasına götürülmesi (360) ve erken seçim kararı (360) almaya yetmemektedir. bu durumda rte'nın üçüncü kez aday olabilmesi için tek seçeneği ikinci dönemi bitmeden tek yönlü olarak meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimini yenileme kararı almasıdır. salt üçüncü kez aday olabilmek için böyle bir karar alması da zaten düşmekte olan oylarının iyice dibe vurmasına neden olur. bildiğiniz iki ucu boklu değnek olayı.
Rte nin anayasaya göre aday olamayacağı seçimdir.

Gerçi anayasa akp den büyük değil.
Adayım mansur yavaş. Üç yıl sonra da rte 69 yaşında olacaktır. Kılıçdaroğlu ise 75 yaşında olacak.
gerçekten çok ilginç bir seçim olacak çünkü öncelikle bilindiği üzere ülkemizin 100.yılına denk geliyor yani bu yıla denk gelecek cumhurbaşkanını çok merak ediyorum ama eğer seçim tam 2023 te yapılırsa aklımda bazı seçilecek güçlü adaylar var öncelikle cumhur ittifakının tek adayı olduğu bilindiği bir gerçek rte ama artık kendisi eskisi gibi oy toplayamıyor çünkü bunun iki sebebi var halk artık 18 yılda tükendi ve artık farklı isimleri görmek istiyor ikincisi ne kadar sevmesemde ali babacan haklı artık rte ve akp o eski çizgiden çok uzaklaştı ama yine de rtenin yüzde 40 gibi bir oy alacağı seçim olacağını düşünüyorum ama eğer 2023te millet ittifakı gibi bir ittifak olursa rtenin bu kadar oy potansiyeli olacağını göz önünde bulundurarak tek aday şeklinde seçime çıkabilirler çünkü onlar da biliyorku çoklu aday rteyi 3. kere cumhurbaşkanı yapar peki rtenin karşısındaki en güçlü adaylar kim tabiki chp genel başkanı olmadığını 2015 seçiminde öğrendik işte bu yüzden halktan büyük takdir toplayan ekrem imamoğlu ilk aday ama sorun şurda eğer kendisi aday olursa rte kılıçdaroğluna terörist dediğinden daha fazla imamoğluna diyecektir çünkü imamoğlunun yaptığı birçok normal olan şey onlar için teröristlik gibi bir şey ama yinede imamoğlunun alacağı oy sayısı yüzde 35 gibi bir oran olduğunu düşününce 2. turda bu işi bitiririr gibi duruyor ama imamoğlu için bir sorun hali hazırda yürüttüğü istanbul büyükşehir belediye başkanlığı ikinci aday ise meral akşener ama onun için sorun ise 2018 seçiminde selahttin demirtaştan daha az oy aldı yani doğu bölgesinde chp ne kadar az oy alıyorsa mhp ip dahada az oy alıyor bu yüzden doğu seçimi büyük oranda etkiliyor zaten tek aday vs tek aday seçimi olursa meral akşener gerçekten yanlış bir seçim olurdu muharrem inceye sıra geldiğinde ise herkes onu adam kazandı sözüyle hatırlıyor ama kendisi katıldığı bir programda ister chp ister se bağımsız aday olarak olsun ben bu seçime katılacağım ama eğer chp adayı imamoğlu,yavaş gibi adaylardan biri olursa hiç şansı olmayacak adaylardan biri bana göre bu seçimde adı geçecek eşleşme sayısı belli imamoğlu vs erdoğan yavaş vs erdoğan onun haricinde diğer kombinasyonlarda yine erdoğanın kazanacağı bir seçim olacaktır ama bu sefer muhalefetin doğru hamleler yapacağından eminim.
2022 de falan olur büyük ihtimalle, erkene çekileceği kesin bu seçim son umudumuz.
ilk kez oy kullanacağım bir seçim yönetimde bir oy hakkım olduğunu bildiğim gerçeğini hatırladıkça mutlu oluyorum.
2021 ortalarında olacaktır. Bu sene fena şov olacak vaziyet alın. Temmuzdan itibaren 1. Dalga başlıyor.
mansur yavaş ya da bir ihtimal tunç soyer aday olmazsa sonuç bellidir.
Milletin bazı hassas duygularını sömürmeye yönelik adımlar atılmaya başlandığına göre propaganda dönemine yavaştan yavaştan girilmiş demektir.

Baskın bir seçim beklemiyorum şahsen.

olağanüstü bir durum olmaz ise 2022 yılı çok çetrefilli geçecek ve süreci muhalefetin adayı belirleyecektir.
çok çekişmeli geçecek seçimdir. evet.
tayyip erdoğan seçilemeyecektir. benim değil meral akşener'in iddiası.

(bkz: ay hadi inşallah)
Ekrem imamoğlu kendi değil, terini silip silip katlandığı mendili adaylığını koysa bile kazanır. Gözlükleri de olur.

Ekonomi cortlamışken millet eski konuların gündem olmasını yemiyor.

Açlık çok kötü bir şey anlıyor musun.
arkadaşlar bu entry yi 29 temmuz2020 çarş saat 11.39da yazıyorum.

şu an gündem kadın cinayetlerinden ayasofyanın cami olmasına evrildi.

meclis yani yasama akp'de. yürütme zaten akp. yargıyı 3 e ayıralım sayısalcıyım bilmem pek. bildiğim yıllardır gördüğümüz davalara bakarsanız hakimlerin savcıların ve yargıçların hükümet aleyhine karar veremediğini görürsünüz. verenlere de ne olduğunu gördük.
barolara gelince.
barolar dibine kadar siyasetteydi. ve en büyük barolar hükümete karşıydı (istanbul izmir ankara) ve şu an çoklu baro ile onu da engellediler. yani savunmayı da bitirdiler. şu an iktidarın önünde hiçbir engel yok. (yani bu da ne kadar engelse tabii :DDd)
yasama yürütme ve yargı(artık tümü) hepsi ellerinde.

ve insanları çok güzel ayrıştırdılar. ve çok ilginç 20 yıldır beraber yürüdükleri fetullahın kendilerini kandırdıklarına inandırdılar insanları. 1. ağızdan gel özledik diyen tayyip erdoğanın kendisiydi hatırlarsınız.

suçu söylenmeden apar topar tutuklanan gezeteciler. düşünsene sırf yazdıkların için içeri alınıyorsun. davacı yok. mahkeme tarihi yok. mahkemen 6 ay sonra ama sen 6 ay içeridesin. 6 ay yine iyi * osman kavala 1000 gündür içeride adam. suçu casusluk.. ama delil yok xd

yargı onların elinde dedik. diğer partilere,muhalif gazetecilere ayrımcılık ok. peki parti üstü olaylar? kadın cinayetlerinde neden adaletsizler?

kendi hakimleri savcıları 17 25 aralıkta yolsuzlukları ortaya cıktığında tabii ki hiçbir şey yapmayacaktı. pırılırı sıfırlıdım bıbıcım ları ne cabuk unuttu bu insanlar..

man adasındaki hesapları.. kendisinin ve yakınlarının paraları. o belgeleri kılıcdaroglu acıkladı diye adama tazminat ödettirdiler :dd aynı can dündar ı mit tırlarını acıkladı diye tutuklattırdıkları için.

yazacak çok şey var çoğunuz unuttu. ben de unuttum çoğunu. işte en kötüsü de bu.. bize bunu alıştırdılar. daha bu kadarı olmaz dedikçe oldu.

**

peki gelelim sosyal medya yasasına.
herkes, (akpnin kendisi dahil) 2023 seçimlerinde akpnin şansı olmadığını biliyor.gezi parkındaki penguen medyasını hatırlarsınız.. sadece halk tv den canlı veriliyordu gezi olayları. ve en büyük örgütlenme aracı twitterdı.
ondan sonra 2014 yerel seçimleri. ankarada çok az fark vardı. elektrikler kesildi. bide enerji bakanı çıktı taşşşşak geçe geçe trafoya kedi girmiş dedi. yine en büyük haberleşme aracı twitterdı. melih gökçek kazandı.

2023 seçimlerinde ne olacağını söylemeye gerek var mı?