bugün

Atatürk'ün sadece doğum tarihi, anne ve baba adı, ölüm yeri ve anıtkabir hakkında bilgilerin bulunduğu yeni müfredattır.

onu bunu geçtim evrim teorisi tamamen kaldırılmış, bir de 15 temmuz müfredata eklenmiş.

dini bayramlara da çocukların daha istekli olmaları sağlanacakmış.

eğitim bir sen'in trollük dediğim isteklerinin çoğu kabul edilmiş. bir tek 1. sınıftan itibaren din dersi verilmesi edilmemiş.

--spoiler--

Mehmet Balık/Eğitim iş Genel Başkanı Bu taslak, AKP’nin kendi başına hazırladığı bir müfredattan ibarettir. Toplumun farklı kesimleriyle, STK’larla görüşeceğiz, denmesi tamamen bir aldatmacadan ibaret. Gerçekten öyle bir niyetiniz varsa, çağırırsınız sendikaları, eğitim fakültelerinden hocaları, yeni, Türkiye’nin gereklerine uygun bir müfredat hazırlarsınız. Tamamen danışıklı dövüş. Müfredatı açıklamadan birkaç gün önce Eğitim Bir Sen’e önerilerini açıklatıyorlar, sonra da kendi müfredatlarını açıklıyorlar ve bir seviye altını topluma dayatmaya çalışıyorlar. Taslak zaten dini eğitimle ilgili sinyalleri veriyor. Yaptıkları, Eğitim Bir Sen’in taslağınının yumuşatılmış halidir.

--spoiler--

http://www.cumhuriyet.com...orisi_ve_Ataturk_yok.html#

resmen rezalet..
gayet güzel ve sade olmuştur. gereksiz bilgiler kaldırılmıştır.
görünen o ki maalesef bazı yazarlar tarafından desteklenmiştir.
bazı yönleriyle iyi bazı yönleriyle kötü yorumlanacak bir müfredat programı. gereksiz ve fazla konuların kısacası hayatta bir amacı olmayan konuların kaldırılması gayet iyi bir karar. fakat konu Atatürkçülüğe gelince akarsular durur. inkılap dersini kaldır, önemli isimlerden biri olan ismet inönü'yü kaldır. devrim konusunu bitir. ve olayları en kısa hale getir. unutmayın biz bu Türkiyeyi kolay şartlar altında kazanmadık. şimdi,nasıl kazanıldığı en derin bilgilerle çocuklara anlatılmalı ki bizim vatanımız neler yapmış nasıl biz bu duruma gelmişiz görmeliler. Aslında en güzeli birinci sınıflara ilk gün yapacakları şey şu; bir otobüse bindirip onları Çanakkale'ye götürmek. Sorsunlar çocuklara. buraları kim bu hale getirdi? Bu şehitler hangi vatanın şehitleri? çocuklarda cevap versinler:
-Burayı düşmanlar bu hale getirdi ve burada yatanlar bizim ağabeylerimizdir.

Bir damla gözyaşı ile okullarına geri dönsünler...
Bu yıl kaç tane eğitim müfredatı yeni oldu. Saat 10'da yeni eğitim müfredatı açıklanıyormuş.