bugün

istemese de o kriz zaten gelmiş hatta cayır cayır yakmaya başlamış durumdadır.

Dünkü ortakları fetoş taraftarı olmakla ilgili değildir.
başımızdaki belanın suni bir ekonomik kriz neticesinde geldiğini hatırlayan kişilerdir. eskiden de bu ülkenin parası yoktu, ama onurlu insanları vardı. bir dini vardı, bir ahlak yapısı vardı, namuslu insanlar saygı görürdü.

işte o siktiğimin ekonomik krizini fırsat bilip geldi bu bela başımıza, hem de ironiktir ki, dini ahlakı namusu ön plana çıkararak. şimdi ne biliyor musunuz durum? hepiniz biliyorsunuz da itiraf edemiyorsunuz, 15-16 yaşında kızlar kontür karşılığı kucağa oturuyor, hele hele o kontürü koyacakları bir üst model telefon için bedenlerini satıyor, delikanlı çocuklar sanayideki esnafa sakso çekiyor, haraç almaya kalkıyor ve de motorsikletine benzin almak bununla hava atmak için.

eskiden "vatana millete hayırlı ol, harama el sürme" diye nasihat veren ana babalar çocuklarına hırsızları örnek gösteriyor "sen neden böyle olamadın" diye de çemkiriyor. dinimizde haram olan lüks gösteriş marifet olarak algılanıyor. herkes de o lükse erişmeye ulaşıyor ama helal parayla değil, vurgunla.

televizyonda "bizimkiler" dizisi vardı o zamanlar, kötü karakterlerin dahi namus ve dürüstlük çizgisinde dolaştığı, şimdi polat alemdar lar var, behlül ler var televizyonda, bir yarışma programını kazanmak, şöhret olmak için en yakınındakini anında satan kötüleyen yavşaklar var ekranda.

ve hala paramız yok, sadece olduğunu söylüyor birileri. ama yok, bunu bilin. kaynağı bilinmeyen paraların kaynaklarının sikinin keyfine göre gidiyoruz şu an, keserlerse o kaynakları daha da beter olacağız. kadınlarımızı gençlerimizi dış ülkelere fuhuş için yollayacağız haberiniz var mı?

eskiden de paramız yoktu, ancak yurtdışında "türk" dendi miydi bir itibarımız, itibar demesek de karizmamız diyelim, o vardı. o gidecek oğlum haberiniz yok.

"geldikleri gibi giderler" diye bir lafla başlamıştı bu milletin ilk altın çağı, ikincisi de öyle başlayacak. yoksa biz de çok meraklı değiliz millet iflas etsin batsın biz de seyredelim onları diye.
Bildiğin kriz ekonomisi mevcut, darboğaz sabit; bu da mı cehape, mehape, paralel yüzünden!
Suni sıcak paralar ekonomiden çıkmaya, inşaat sektörü daralmaya, gelir dağılım adaletsizliği artmaya başlayınca "malumun ilanına"biraz daha yaklaşmaktayız.
ıma ikinomimiz çık güçlü diyene de:
Önceleri sen gelirinle ne kadar kilo et, altın, benzin vb alabiliyordun şimdi ne alabiliyorsun de ; olmadı mı?
yauv he he diyin geçin!!!
Ne demişler:
Cahilin yanında kitabı gibi sessiz ol
Cahillerle tartışmayın, kazananı görmedim