bugün

Milliyetçilik kelimesini öcü sanan kişilerin icadıdır. Fakat saçma bakan ve gazetecilerin kafatasçılıkla eşit tutma gafletinde bulunduğu durumdur. Birilerine yaranmak için milliyetçiliği kullan ama diğer taraf kullanırsa kafatasçı. Birileri çalarken hırsız ben çalarsam komplo. Milliyetçilikle yandaşçılığı karıştıranların yada milliyetinden utananların sloganıdır.
Adım Türk, Ecdadım Türk, toprağım Türk toprağı. Utanan gocunan varsa sürüsüne sınır kapısı var. Get out birinden..
adında "halkların", "barış" kelimeleri geçen siyasi oluşumlardır.

(bkz: kürt faşizmi)
Vatan adına yapılması gerekeni yapıyor olmaktır. Ancak milliyetçilik ve ırkçılık arasındaki farkın farkına varamamış ve şiddetle ırkçılık yapıp adını milliyetçilik koymuş kıtlar müstesna.
vatanseverlikse burada milliyetçilikten kasıt sıkıntı yok normaldir yani.

ancak kavramlar karıştığında (ki milliyetçiliğin tam karşılığı olan bir tanım henüz yok) günümüzde, yapana zarar verebilecek bir eylemdir.

sen aşağılarsın sayarsın söversin bölücülükle suçlarsın (milliyetçi duygularla) ama göremezsin karşındakinin de aynı duygularla devleti bölmeye çalıştığını. zaten fransız ihtilaliyle başlamış olan milliyetçilik akımı bir çok kesimi etkilemiş ve milletlerin kendi devletlerini kurmasına yol açmıştır. yani milliyetçiliğin esaslarından birisi her milletin kendi devletini kurmasıdır.

sokakta hiç tanımadığın iki insan aralarında kürtçe konuşurlarken sen bu duruma sinirleniyorsan hiç kusura bakma ama sen milliyetçi değil ırkçısın. ancak ben samimiyim benim derdim bebek katili olanlardan hesap sormak diyorsan, haksız yere işkence edilen öldürülen kürt vatandaşlarının da haklarını savunacaksın yoksa senin yaptığın o şerefsizler tarafından öldürülen bebeğin ( kim yaparsa yapsın yapanın rengi, dili, dini ne olursa olsun bir bebeği öldürmek en aşağılık en şerefsizce eylemlerden biridir) masum canını milliyetçi düşüncelerine alet etmekten başka bir şey olmaz.
kimselerin milliyetçilik yapmadığı, yapamadığı şu günlerde az buçuk mhp'nin yaptığıdır.
biraz saçma. bi kere ingiliz gibi bi millet olsan , ya da alman olsan hadi yap da. ulan sen son yüzyılda hangi sike derman olmuşsun de türk milliyetçiliği yapıyorsun. bugün avrupada türk üm desen direkt handikap. yani bi gülme geliyor ya. global dünyada türk milliyetçiliği..

tuhaf.

türküm bu arada , şimdi kürt derler falan aman diyim.

milliyetçilik derken bizimkilerin yaptığı , kendini milliyet olarak ırk olarak üstün görme politikasını kast ediyorum. bu yanlış çünkü üstün değiliz. hatta sıkıntılıyız millet olarak .
Milliyetçiliği ırkçılık ve faşizm kavramlarıyla karıştıran, kavram kargaşası yaşayan insanların dillendirdiği beyandır.
Normal olandır. Milletinden gurur duymak kadar doğal ne var? Kürtler Kürtçe konuşacağım derken helal olsun biz sahip çıkınca faşist. Yer mi? Yemez.
Küreselcilerin ve yalakalarının kabilecilik yapay ümmetçilik ve bunun sonucunda şehir devletleriyle aşmayı umdukları süreçte zaten olmayan fiildir.Malum demokrasi ve insan hakları adı altında böl parçala yönet küresel aydınlarımız ve liboşlarımızla emin adımlarla ilerliyor.
--spoiler--

ulan sen son yüzyılda hangi sike derman olmuşsun de türk milliyetçiliği yapıyorsun.

--spoiler--

tabi atatürk zaten 1000 yıl öncesinin lideriydi. bok attığı milliyetçilik fikrinin vatanı kurtardığını bilmeyen beyinsiz tespiti.
üçüncü dünya ülkesi olmaktan kaynaklanmaktadır. ingiliz ya da alman olsan rahatsın, niye hakkımı savunacağım, yerli malı kullanacağım, yerli üretimi kalkındıracağım falan diye kasasın ki, zaten çok uluslu şirketler senin emrinde, devletin 1. dünya ülkesi olarak bir taraftan üçüncü dünya ülkelerini sömürüyor ama elindeki geniş kaynakları da sana harcıyor, kısacası dünya senin emrinde ve şanslı azınlıktasın. oysa "gelişmekte" yani henüz gelişmemiş olan ülkeleri kalkındırmak için belli bir dönem milliyetçilik yapmak ve süper lige girene kadar memleketinin takımını desteklemek gerekli. eğer gelişmiş, sanayileşmiş, süper lige girebilmiş bir ülke isen, bu gelişmişliğini sürdürebilmek için milliyetçiliğin dozunu düşürebilir ve diğer hedeflerine odaklanabilirsin. kalkıp abd ya da almanya'nın izini takip et demiyoruz ama çağdaş dünyada, asgari ölçüde taviz vererek veya erteleyerek ülkeyi kalkındıran bir lider bul kendine tarihinden.