bugün

uluslar arası atletizm federasyonları birliği tarafından yapılan açıklama da 2010 için adaylığını koyan istanbul a 2012 yılında bu şampiyona düzenlenme hakkı verilmiştir. 2010 için katar ın doha kenti uygun görüşmüştür. bizim için mükemmel bir şans olacaktır bu. hem tesis kazanacağız hem deileride düzenleyebilmek için dünya atletizm şampiyonasına referans edebileceğimiz büyük bir organizasyona sahip olacağız. hadi hayırlısı.
9-11 mart tarihleri arasında istanbul'da düzenlenecek olan şampiyona. şampiyonanın sinan erdem spor salonu'nda yapılması planlanıyordu ama 2010 dünya basketbol şampiyonası'nın bu salonda yapılmasından dolayı bazı sorunlar çıkıyor. şampiyonaya yaklaşık olarak 18 ay kalmasına rağmen yeterince iyi bir salon bulunmaması pek iyiye işaret değil. yapılan açıklamalara bakılırsa çizimlerin ötesine gidilememiş şu ana kadar. bu yüzden, az da olsa şampiyonanın türkiye'den alınması ihtimali var. umarım bir şekilde şampiyonaya uygun bir salon inşa edilir de şampiyona türkiye'de yapılır.
sinan erdem çok amaçlı spor salonu basketbol federasyonu tarafından tek amaçlı hale getirilince elimizde patlamış olan organizasyondur. şimdiki zaman başbakandan, spor bakanı ndan yardım isteme zamanı geldiğini gören mehmet terzi nin zamanıdır.
eğer yapılmaz ise türkiye açısından tam bir fiyasko olur.
istanbul'da gerçekleşecek olan şampiyona.**
olimpiyat oyunlarının dünya salon atletizm şampiyonası yapmamış bir ülkeye verilmediği ve 2020 olimpiyat oyunları için aday olduğumuz düşünüldüğünde çok önemlidir.
şampiyona programı şu şekildedir.

http://www.taf.org.tr/?p=481
yarın itibariyle başlayacak ve gönüllü olarak çalışacağım hayallerimin organizasyonlarından biri. işin enteresan tarafı atletizm kadar önemli bir sporun dünya şampiyonası istanbul'da gerçekleşiyor, her konuda yazacak bilgisi olan gençlerimiz heryerde afişleri boy boy asılmış olan bu organizasyon için yazacak 2 kelimesi olmaması. yazık ki gençler futbol kadar spor bile sayılmayan-futbol hastasıyımdır ama gerçek bu- bir olayın günübirlik transfer haberlerini takip ederken sporların atası olan atletizm yerlerdedir.
trt spor' un sürekli reklam arası girerek programı sürdürdüğü şampiyonadır.

şuradan izlenebilir:

http://www.canlitv.com/?id=893
trt'nin dandik muhabirinin şovuyla devam eden şampiyona.

yarışı kaçırdım ancak şöyle anlatabilirim kadın sporcu bir rekorla yarışmayı kazanır -bu günün ilk altın madalyası ayrıca- ve yanına gelen trt muhabiri önce onu kutlar sonra da 2020'ye adayız düşünceleriniz neler diye sorar! bu ne lan? kadın rekor kırmış sevinçten içini dökmeye çalışıyor sen binbir tospağalıkla mevzuyu "rakı-şiş-boğaz çok güzel"e getirmeye çalışıyosun.

özetle trt'de aklı başında adam var mı diye sordurtan şampiyonadır.
Türkiyenin en büyük spor organizasyonudur.
Bu organizasyonu, kendi sporcuları ve ülkesi için -işni gücünü ailesini bırakıp- başından sonuna kadar izleyecek olan tek spor adamı şuan metris'te.
60 metre koşucularının hatasız çıkışı başardıktan sonra duramayıp pıtı pıtı ederek salon sonundaki süngere giriştikleri şampiyona.
az önce kameraman' ın 3000 metre koşusunda meseret defar' a çarpmasına ramak kaldığı şampiyona.
kafana tüküreyim senin trt kameramanı.
cumartesi günü yerinden takip ettiğim şampiyonadır. diğer günler televizyondan takip ettim. tabi cumartesi günü gördüklerimi anlatmam daha mantıklı. öncelikle ülke olarak atletizme uzağız ancak sorsak yakınız. ben bunu çok eskiden beri gözlemlerdim ama bu şampiyonada emin oldum. kuralları bilmiyoruz ya da çok genel olarak, sporcuya destek vermeyi bilmiyoruz, sporcuları tanımıyoruz. bir kaç türk ya da devşirme türk başarı kazanırsa o zaman izliyoruz. ülkemizde düzenleniyor inanılmaz büyük bir turnuva 13 entry girilmiş sözlükte. salonun yüzde 70i turist. dün yanımda türk oturuyor bir tane pezevenk sanki federasyon başkanı. bildiği bir şey yok. şampiyona bülteninden "aa bu iyi derece yapmış kazanır kesin" diyor. bir şey soruyorum oradan okuyup cevaplıyor ama sanki dereceyi o yapmış ipnetor.

salon çok şahane ama bir de koltuklar bu kadar dar aralıklı olmasaydı. sen otururken önünden biri mümkün değil geçemiyor. çişimiz geliyor gidemiyoruz oradan geçmek zor gelir diye. gönüllüler çok enteresandı. şampiyona bülteni istedim bilmediklerini söylediler. gelirse veririz dediler. yahu senin kaç bilet sattığın belli değil mi? ona göre bülten bastırsana. bitti diyo gelecek diyo ama tabi ki gelmiyo. bende yanımdaki yavşaktan otlanmaya çalışıyorum.

gatlin müthişti ayrıca adams ve pearson rahatça kazandı. 400m kadınlar şampiyonu ross harikaydı. 2. oldukları bayrak yarışında da harikaydı ama bayrak ekip işi.

aslı ve ilham türkiye'de olmanın avantajını sonuna kadar kullandı helal olsun. ilham'ın mücadelesini şahsen ayakta alkışladım.

(bkz: atletizm sporların atasıdır)
ak parti iktidarının icraatları doğrultusunda bu büyük organizasyona da ev sahipliği yaptık.