bugün

türkiye ekonomisi üzerine yorum yapan birçok kişinin düşüncesidir.
Halktan çıkıp tam olarak nereye gittiği belli olmayan para akışıdır.
dünyada bizim kadar milli gelirini başka ülkelerle paylaşan bir devlet daha olmadığı sürece devam edecek durumdur.
az önce cnbc de MB nın faizleri düşüreceği beklentisi dile getirildi,bu da yatırımı dolayısıyla harcama kalemlerini artıracaktır,bu doğrultuda ekonomide para akışı bekleniyor.
türkiyeden amerikaya şeklinde olan akıştır .
(bkz: sıcak para yağmuru)
bu övünelecek değil, başını taştaş taşa vurduracak bir haberdir. ey ademoğlu. elin yunanı, japonu, rusu, isveçlisi ülkesinden dolarla düşük faize borçlanıp, o parayı türkiye'ye getirmektedir. getirilen dolarlar türk lirasına çevrilmekte ve türk lirası olarak faizlendirilmektedir. zamanı gelince yine dolar alınmakta-dolarda yükselmiyor,bizde seviniyoruz ama siz birde yabancıya sorun bakalım-ve bu işle paralar cukka edilmektedir. %1 ile dolara borçlanılsa, %10 ile tl faizi alınsa, ve yıl sonunda dolar %5 düşse yabancı ne kadar para kazanır? cevap verin bakalım akapeli ekonomistler. sizce doların yükselmemesini biz mi daha çok istiyoruz yoksa yorgo mu, tutsi kiyancek mi?
bu para akışı kesilip geldikleri gibi döndüklerinde siki tuttuk yerine hangi terim icat edilecek şimdiden merak etmekteyim...
bir yanlışlık olmasın şu anda türkiye yunanistan , ispanya , portekiz , irlanda gibi ülkelerden daha düşük faizle borç vermektedir.

tabii yine de faizler türkiye'de yüksektir , daha düşük olması gerekir.
benim cebe doğru olmayan akıştır, göt cebimde en ufak bir titreşme yok. olsa hissederdim.

bu amk entrysi de her ne kadar sadece yazarı ilgilendirecek kadar subjektif görünse de halkın %92,81 * için geçerli bir önermedir aslında.

son olarak devlet büyüklerinden ricam bu paraları kim akıtıyorsa biraz da bize tıvıktırsınlar, sikerim böyle aşkın ızdırabını. lütfen diyorum bak, artık kim akıtıyorsa bilemedim. ha kemal akıtmaz onu biliyorum, o un akıtıyor.
edecek tabii.
aptal mı elin amerikalısı, avrupalısı neden akıtmasın.
ömrü hayatında görmediği faizi alıyor türkiye'den.
bizim şakşakçılar da para sanki kendi ceplerine akıyormuşçasına şa şa şa yapıyor, başlık açıyor...
ben asıl buna gülüyorum.
neymiş,
yunanistan, ispanya, portekiz, irlanda imiş...
bir topla bu 4 ülkenin nüfusunu kaç yapıyor koç...
Bi zahmet o kadar olsun.Neticede amerikan hegemonyasının en güçlü olduğu ülke 1945lerden beri Türkiye.Turuncu devrimler tek tek yıkılırken dünya (özellikle latin amerika) abd'ye karşı taviz vermezken abd'nin elinde kalan son sömürge ülkesini finansal olarak destekleme durumu.2011'de akp'nin tekrar kazanması durumunda bolca anglo sakson ve suudi parasının ülkeye akacak olması da yüksek ihtimal
bu hükümetle isterlerse bankalar dolusu geelebilir. zira o zaman benzin 6 lira, et 50 lira, domates 20 lira olur. aynı tas aynı hamamda aynı göbek taşında , aynı tellaka sikiliriz.
(bkz: hangi türkiyeye)
(bkz: atıiouusuuunnnn)
para akışının devamlılığı için yapılması gerekenler süreç uzadıkça tehlike yaratmaya başlar, domestic ekonomik gruplar için. öte yandan yapmaz isen de önce akış durur sonra da gelmiş olan kaçabilir ki sonuçta ortada taşınmaz yatırım yok sadece akan para var. paranın akışının devamı iyi hatta super ama çok çok da tehlikeli bir yapı bir yandan da.
birilerinin ceplerini dolduracağının kesin belirtsidir.
para akışının devam edeceği kesin ama bu para akışı karşılığında bizden neler gidecek? milletin, devletin varlıklarının satışından elde edilen gelir kimlerin ceplerini ısıtmaya devam edecek? yatırımcıların yaptıkları yatırımlardan elde ettikleri karın ne kadarı devlete vergi olarak gidiyo? yüzbinlerce şehit verilerek kaldırılan kapitülasyonlar bugün tekrar uygulamada; yabancıya düşük vergi hatta sıfıra yakın vergi al, yerlinin gırtlağına çök! göstersinler bana da düşük vergi ödeyip yatırım yapabileceğim bi ülke bende elimde ne var ne yok götürüp katlayayım orda, ne de olsa sömürmek için birebir bir ülkedir orası.
dış ülkelerden ülkemize para akışı bayadır var olan bir mevzudur.
türk islam birliğinin kokusunu almaya başladık elhamdulillah.
türkiye ekonomik verileriyle para çekmeye devam edecek gibi görünmekte.
ek yanlışlığı vardır.

(bkz: 2011 de türkiye den para akışı devam edecek)
akmasın artık yeter, biraz kuyruğu toparladık diye anamıza sövdüler. gsmh de ilk beşe girersek domaltıp şey eder bu terbiyesizler bizi.
abd merkez bankası (fed)'in açıkladığı finanasal genişleme politiksı ile devam edecek gibi görünmekte.