bugün

(bkz: looser)
bazı değerler yıllar geçtikçe demode kalıyorsa, 1789'da tohumları atılan eşitlik, adalet gibi kavramlara, binlerce yıl önce gelen dinlere, yüzlerce yıl önce keşfedilen bilimsel gerçeklere de inanmayalım.

1. demokrat mısınız desek evet dersiniz.(referandum propagandası)
2. halkçı mısınız desek evet dersiniz. (halk böyle istiyor.)
3. inkılapçı mısınız desek evet dersiniz. (devrim yapıyoruz diyorsunuz.)
4. milliyetçi misiniz desek evet dersiniz. (ümmetçiliği alenen yapmıyorsunuz.)
5. devletçi miniz desek evet dersiniz.
6. laik misiniz desek her ne kadar önceden "ya müslüman ya laik olunur" demiş olsanız da laikiz dersiniz.

(bkz: atatürk ilkerleri)

aslında siz de şeriattan atatürkçülüğe kayıyorsunuz farkında değilsiniz. ama arkada oynanan oyunlardan vazgeçmedikçe ömrünüz kısa olmaya mahkum.
yılla değil beyinle alakası olan durum. çünkü yıllar ilerledikçe insanlar zekileşmez. eğer öyle olsaydı şu an zaten uçuyor olurduk. zikzaklı giden bir sürecimiz var. şu an aptal insanlar olabileceği gibi ilk çağlarda süper zeki insanlar da mevcuttur. yani sen kemalizmi yıllarla değil sadece özgür düşünceyle yok edebilirsin. okullarda zorla atatürk sevgisi aşılanmasını engelleyerek yok edebilirsin. kendi yalan tarihimizi değil, bütün tarihleri okutarak yok edebilirsin. engellemezsen yıl 4000 olsa da bu kemalizm devam eder. okuyun okuyun okuyun...
sadece bir tercihtir.
atatürkçülük birilerine fena batıyor galiba..
asla adam olamayanların hala atatürk ışığını anlayamama durumudur.
bağımsız, çağdaş ve demokratik bir türkiye idealine sahip çıkmaktır. gerici güçlerin ve destekçisi emperyalizmin ittifak halinde kemalizmi tasfiyeye çalışması bundandır. emperyalizm, ulusal bir devleti, çıkarlarına aykırı görür. bunun yerine, batı güdümünde, israil'in hamisi ve arap halklarına örnek gösterilecek ılımlı islamcı diye nitelediği uydu bir devlet ister. bugün, suriye'ye karşı türkiye'yi öne sürmeleri ve bu rolün iktidar tarafından kabulü, bu bağlamda ele alınmalıdır. bu gerçekleri göremeyenler, sadece din gözlüğü ile dünyaya bakanlardır. dünyaya artık tek gözlükle bakmak , kör olmakla eş anlamdadır.
2011 yılında hala mağara adamı olarak yaşamaktan farksız bir eylem. ayrıca atatürk'e de büyük saygısızlık.
baktığımız zaman, hem silah hem de dava arkadaşı olarak inönü'nün de bir kemalist olması gerekir. ancak atatürk'ten sonra ikinci cumhurbaşkanı olarak yaptığı eylemlerden biri, paramızdan atatürk'ün resmini çıkarıp, yerine kendi resmini koymuş olmasıdır. ilginç olan ise, paramızdan inönü'nün resimlerini kaldırıp tekrar atatürk'ün resimlerini koydurarak bastıran kişinin inönücüler tarafından karşı devrimci, gerici olarak yaftalanan adnan menderes olmasıdır. bir noktada haklılar tabii, sonuçta bunu yaparken geriye dönük bir eylem yapmış oluyor. chp parti yönetimi bunu; cumhurbaşkanı olanların böyle bir yasa değişikliğini uygun görmesinin normal olduğu şeklinde açıklamıştı. sormak lazım o zaman: bugün paramıza abdullah gül'ün resmi basılacak olsa, bunu da aynı ölçüde makul karşılayacaklar mıdır? efendim? kafanız mı karıştı? ezberlerinizi sorgulamaya başlayın, düzelir.