bugün

(bkz: yunanlıların kemençeyi de sahiplenmeleri)
yine insanların heavy metal, hard rock şarkıları beklediği yarışma. yavrum koyalarsa ne olacak ki? ne yani? mantıklı bir açıklama yapın gözünüzü seveyim, x ülkesi metal şarkı ile katılınca ne oluyor. ne özelliği var. buna mı heyecan falan yapıyorsunuz, ne bileyim git youtube'de yeni keşifler yap, grooveshark'da similar artist bölümünde daldan dala atla yeni şarkılar dinle işte. okyanus gibi müzik, örovizyona bir iki 3 dakikalık ısmarlama şarkı çıkınca mı heyecanlı oluyor. bu müziğin anlayışı bu değil be oğlum, dön sen o yoldan.
maNga'nın provasının hangi gün olduğunu merak ettiğim yarışma; daha dün istanbul'da konser verdiler. ne ara oslo'ya dönecekler acaba?

edit: neyseki provalar 19 mayıstaymış, dinlenirler biraz.
(bkz: beyler açmayın dedeler prova yapıyo)
vakti geldiğinde izleyeceğimiz yarışma. bu kadar çok ciddiye almaya gerek yoktur.
şarkı sözlerinin anlamlı olması ve müziğin elektro müzik olması sebebiyle mutlaka dereceye gireceğini düşündüğüm parça.
manga'nın "we could be the same" şarkısıyla yarışacağı şarkı yarışması. bu sene ilk 5'e gireriz diye düşünüyorum.
farklı ülkeler arasın da yapılarak, tüm dünya'nın da takip ettiği bir müzik yarışmasıdır.
bahis sitelerinde en düşük oranın azerbaycan'a verildiği yarışma.
Hiç dinlemedim ama Azerbaycan'ın kazanmasını siyasi olarak net görebildiğim her yıl yapılan artık formatı ile taşak geçilmeye başlanmış (bkz Lordi) bir müzik yarışması.
manganın dereceye girememesi halinde prestijinin sallanacağını düşündüğüm yarışma.
(bkz: hadise)
birincilik şansımızın olmadığı yarışmadır.
saçma bir şarkıyla katılacağımız yarışmadır.

(bkz: 0 Çekmek)
gerek ülkemizin, gerek diğer ülkelerin şarkılarına bakıldığında diğer yıllara nazaran sönük geçeceğini düşündüren yarışma.
öncekilerden farklı olmayacak siyasi yarışmadır.

(bkz: sevmiyolar bizi abi)
ilk defa kazanacağımız adına en ufak bile umudumun olmadığı yarışma.
(bkz: umrunda bile olmamak)
manga'nın pırıltılı kıyafetleri gözüme battı ilk olarak. olmamış sanki, ama daha kaliteli videosunu da görmek lazım sağlıklı yorum yapabilmek için. bir de arkada bir tane kadın var şarkı süresince gubidik hareketler yapıyor, ne iş anlamadım. ayrıca ferman'ın şarkının ortasındaki alkışları çok salakça olmuş inşallah yarışmada yapmaz, rocker ayaklarına yakışmamış pek. onun dışında hadise'den sonra sesi çıkan bir solistimiz olması ne de mükemmel.

yeni video sonrası edit: ferman o küpeleri çıkar. lütfen.
romanya'yı temsil eden paula ve ovi, performanslarının büyük bir kısmını piyano başında oturarak geçirdiklerinden güzelim şarkıya yazık edecekler gibi görünüyor.
resmi televizyonundaki kayıtları berbat olan yarışma.
bu yüzden manga da kendi kayıtlarını yayınlamış ve esc tv'deki kayıtların morallerini bozmadığını aksine yarışma için daha fazla motive ettiğini söylemiştir.
manganın bi' sikim yiyemeyeceği yarışma olarak kayıtlara geçmesi muhtemeldir.
manga'nın ilk provasını yaptığı yarışma. prova ile düşüncelerim fena değil. manga beni dikkate alsın yea. öncelikle, evladım o kadar tantana yaptınız "6. kişi getirecez, ama özel birisi olacak" diye. sarışın ve sıradan bir kız mıydı yani? ayrıca mal gibi zıpırdıyorsun ferman, o küpeyi de yok et hacı. o ikinci ses yapan basçı da o kadar bağırmasın, melodiyi kapatıyor. ayrıca bir bok yemiş gibi artistlenmeyin orda. dikkate alın beni olm, anlarım bu işlerden ben.
tüm ülkelerin 2. provasını yaptığı/yapacağı yarışma.
gereksiz yarışma.
demokratik kongo cumhuriyetinin 31. provosını yaptığı yarışma.