bugün

dünya basketbol şampiyonası'nın en değerli oyuncusudur.

adaylar:

scola:

+ 8 maçın 5'inde +30 sayı attı. yüzde 82 ile serbest atış kullandı. turnuvanın sayı kralı oldu. maç başına 8'e yakın ribaund aldı.

- takımı çeyrek finalde litvanya'ya yenilerek elendi. bu maç aynı zamanda oyuncunun en düşük performans gösterdiği maçtı. turnuva genelinde topla çok oynadığından çok da top kaybı yaptı.

durant:

+ turnuvanın en başarılı takımlarından olan amerikan takımının tartışmasız lideriydi. top 16 ve çeyrek final maçlarında vitesi yükseltti. bu da ne turnuvaya ne kadar konsantre olduğunu kanıtladı.

- finalde türk savunması tarafından kitlenirse en iyi oyuncu seçilmesi zora girebilir.

hidayet:

+ takımının ihtiyaç duyduğu anlarda ortaya çıkan isimdi. oyunun her alanına katkı yaptı. maç başına 4 asist yaptı, 4 ribaund aldı.

- istatistikleri diğer adaylara göre düşük kalıyor.

ersan ilyasova:

+ finale kalan milli takımımızın en skorer ismi. takımımıza daha yumuşak bir yol sağlayan gruplardaki yunan maçının kahramanıydı. yüzde 53 gibi müthiş bir yüzdeyle üçlük kullanıyor. şampiyona boyunca ribaundlara da büyük katkısı oldu.

- grup maçlarındaki yüksek performansı eleme turlarında düşüşe geçti. şampiyona finalinde üstün bir performans ortaya koyamazsa diğer üç oyuncuya göre şansı daha az.
(bkz: hidayet türkoğlu)
türkiye kazanırsa, ersan ilyasova yada sinan güler olur inancındayım.

maça duş alarak çıkmalarıda önemli tabi, dünki saçmalıkları istemiyorum.
çarsi bilaps en büyük adaydır tabi ersa nilyasovadan sonra.

ehe.
''gözüm çıktı oğlum'' adlı kısa metrajlı filmiyle sevgili ömer aşık.
(bkz: seyirciler)

veya;

(bkz: bogdan tanjevic)
kevin durant seçilmiştir.
durdurulamayan müthiş oyuncu kevin durant.