an itibari ile boston celtics in 3-1 önde olduğu ve nba şampiyonluğuna çok yaklaştığı seri.

--spoiler nba 2008final serisi 5.ve 6.maç--
kanımca staples center daki son maçı lakers kazanarak durumu 3-2 ye getirecek ve boston da celtics işi bitirecektir.
--spoiler nba 2008 final serisi 5.ve 6.maç--
serinin 6. maçı olan 18 haziran 2008 boston celtics la lakers macıboston celtics in kazanmasıyla la lakers ı 4-2 yenip şampiyon olduğu seri. boston seriyi adeta domine etti. belki daha rahat kazanabilirlerdi ama olmadı. ilk iki maçı rahat kazandılar, staples center daki 3 maçta 1 galibiyet aldılar, 2 sinde galibiyetin eşiğinden dönen takım oldular. ve boston da işi bitirdiler.
(bkz: ilahi adalet)
boston seyircisinin defence diye üstün bağırma kabiliyetiyle boston'un ezici oyunu sonucununda 4-2 lik skorla 22 sene sonra şampiyon olan final serisidir. *
(bkz: defans demekten baska 1 sey bilmeyen nba taraftari)
çok çekişmeli gitmese de son derece zevkli bir mücadele örneği olmuş final serisidir; özellikle geçtiğimiz yılki finallerden çok daha eğlenceli geçmiştir.

garden daki ilk iki maçı boston un rahat aldığı pek söylenemez, aynı şekilde lakers staples ta oynadığı beşinci maçı rahat kazanabilecekken kendinin garden da başaramadığını boston staples ta başararak seriyi kopardı.

diğer yandan lakers ta özellikle bynum tipi klasik bir center ın olmayışı ve kobe nin sakatlığı serinin kaybedilmesindeki en önemli unsurlardı. kenardan gelen radmanovic ve vujacic gibi oyuncuların da en fazla bir maç gereken katkıyı vermeleri ve genele bakıldığında getiriden çok götürüleriyle ön plana çıkmaları lakers gm i kupchak ı önümüzdeki yıl kadrosunu kurma konusunda fikir sahibi yapmıştır diye düşünüyorum.

gasol regular season için müthiş bir oyuncu ama bu tip savunmaların öne çıktığı serilerde bynum türü bir oyuncu çok daha verimli olacaktır.

boston açısından bakacak olursak bu şampiyonluğun devamını getirme konusunda lakers kadar uzun vadede plan kuramayacak kadar yaşlı olmalarına rağmen önümüzdeki 2-3 sezon içinde yine buralarda olacakları kesin.