bugün

Aydın Örs yönetimindeki Türk Milli Basketbol Takımının, inanılmaz seyirci ve medya desteğiyle, çok da iyi oyunlar çıkaramamasına rağmen düşe kalka finale kadar yürüdüğü ve finalde o zamanki adıyla Yugoslavya'ya kaybederek Avrupa ikincisi olduğu basketbol şampiyonası.

Genellikle ibrahim Kutluay'ın başladığı, Hidayet Türkoğlu'nun bitirdiği, Mirsad'ın çıldırdığı ve özellikle Türkiye - ispanya ve Türkiye - Hırvatistan gibi unutulmaz maçlara sahne olmuş turnuvadır.
bende bir adet hatıra tişörtü bulunan avrupa ikincisi olduğumuz turnuva.
final oynayan türkiye ve yugoslavya'nın* 6 yıl sonra düzenlenen 2007 avrupa basketbol sampiyonasinda yerlerde süründüğü şampiyona.
12 dev adam lakabının ilk çıktığı turnuva. bugün ki kaşar oyuncuların o zamanlar genç yetenek olduğu ve medyanın da gazıyla avrupa ikincisi olduğu turnuva. *
31 Ağustos 2001 - 9 Eylül 2001 tariheri arasında Türkiye'de düzenlenmiş turnuva.

http://tr.wikipedia.org/w...bol_%C5%9Eampiyonas%C4%B1
geleneksel bir şekilde kollanan yugoslavya milli takımının hakemlerin sırtına çıkıp milli takımımızı kendi evinde adeta tokatladığı bir finale sahne olmuş,12 dev adam kavramının hayatımıza sokan turnuvadır.
turnuva sonunda sıralama şu şekilde gerçekleşmişti;

1. Yugoslavya
2. Türkiye
3. ispanya
4. Almanya
5. Rusya
6. Fransa
7. Hırvatistan
8. Letonya
9. Yunanistan
10. israil
11. italya
12. Litvanya
13. Slovenya
14. Ukrayna
15. Bosna-Hersek
16. Estonya
(bkz: 9 eylül 2001 türkiye yugoslavya basketbol maçı)
2001'deki spikerlerin "hakemleri de yeneriz" şeklinde bir gazı olduğuna an itibariyle şahit olduğumdur. hep aynıyız ağabey.
ne şampiyonaydı be şu şampiyonadaki aldığım zevki hiçbir basketbol şampiyonasında almadım. özellikle final maçlarında çok hakkımız yendi ona rağmen bu başarıyı elde ettik. son dakikaların adamı hidayet, özellikle mirsad'ın maymunluklarını unutmadım adam her sayı sonu kendini parçalıyordu. harun erdenay'ı da unutmamak lazım ayrıca aydın örs'e selam olsun burdan.