bugün

1937 yılında istanbul, Ankara, izmir Ligi takımları Milli Küme'de mücadele ederken, Afyon, Adana, Eskişehir ve Samsun bölgelerinden gelen takımlar 13-16 Kasım 1937 tarihleri arasında Türkiye Futbol Birinciliği müsabakasında mücadele etmiştir. 1937 yılında Mili Küme'yi Fenerbahçe şampiyon bitirmiş, Türkiye Futbol Birinciliği şampiyonu ise Samsun Bölgesi takımlarından Bafraspor olmuştur. Bu takımlar arasında herhangi bir final müsabakası oynanmamıştır.

fenerlilerin 28 şampiyonluk palavrasında gerçeği gizleyerek ve çarpıtarak sızladığının ispatı olan turnuva.

bunlara göre 1923-35 arası türkiye futbol birinciliği, 1936'dan sonra milli küme'nin en kapsamlı turnuva sayılması gerekiyor ve ulusal şampiyonluk olarak yorumlanması lazım.

halbuki 1937'te türkiye futbol birinciliği düzenlenmeye devam ediyor ve samsun-afyon-adana-eskişehir ligi temsilcileri arasından bafraspor kazanıyor bu turnuvayı.

görüldüğü gibi bu sefer istanbul-ankara-izmir takımları yok. aynı takımlar da yok, ülkede başka ligler varken milli küme'ye temsilci alınmadığının, fenerlilerin tarihsel döneme gele işine gelen turnuvaları ayıkladığını ispatıdır.

bunlar sıkıştığı yerde ikisinden de şampiyonluk ister, tek sezonda iki kupa çıkarır kimi sezonları da işine gelmeyince örterler.