keşke 30 tane üniversitemiz olsa da dünya çapında olsa. amk ülkesinde lise açar gibi üniversite açıyoruz her yere.
imam hatipleri istanbul, Gazi ve inönü ye sokmanın başka yolu yoktu tabi.
sanki çiğ köfteci açıyorlar.
bir günde 'iyi iyi akademik kadro açılır.'
diye dolaşanlar türedi.
bim bu kadar çok zincirleşmemiştir.
vasıfsız eleman temin eden 15 yeni kurum demektir. Şu ülkede 3 5 tane üniversite var sadece, orta halli idare eder denilecekleri de sayarsan 15 20 eder. Geri kalanlarda okuyanlar milletin sırtına yükten başka bir şey değil.
isterse 250 üniversite kursun, cahil cühela gerici pezevenkleri öğretim üyesi, rektör yaptığı sürece eğitime ve ülkenın geleceğine zerre katkısı olmayacak taş yapılardan ibaret olacaktır.
hizmetli ve sekreter olarak kullanılacak mühendisler yetiştirmek üzerinedir.
özel üniversiteler kapansa yeter bence kimse parayla diploma almasın.
beklediğim üniversiteler;

komagene üniversitesi aile salonumuz vardır fakültesi.

nusr-et üniversitesi salt bae fakültesi

cicişler üniversitesi bileklik fakültesi
82 milyonluk ülkede 185 tane üniversite çok az. ispanya'da 1400 ABD'de 5700 tane üniversite var. Hiç de öyle her mahalleye kurulmuş gibi değil. Sorun üniversite açılması değil tabii ki de açılsın, kontenjanlar çok sınırlı puanlar çok yüksek. asıl sorun mezunlara istihdam sağlayamama. emekli olması gereken insanları 60-65 yaşına kadar çalıştırıyorsun... üniversite sınavlarına hazırlananlar dgsye falan girenler durumu çok iyi bilirler. bir kaç kişi alan okullar ve bölümler var. bu yüzden kimse istediği mesleği seçemiyor, sevdiği işi yapamıyor.
Ülkemizin ileri seviyede olduğunun göstergesidir. * *
ispanya'da, abd'de çok üniversite varmış da 80 milyonluk ülkeye bu kadar üniversite çok değilmiş.

abd'de, avrupa'da olsalar araştırma görevlisi bile olamayacak adamlar bizde prof ünvanı taşıyor, hatta onu geç ortada hiçbir akadamik başarısı olmayan tipler dekanlık, rektörlük sıfatı taşıyorlar.

Bir de bu açıdan bakın, o kadar üniversitede ne vasıfta insanlar nasıl eğitim verecek nasıl bilim üretecek.
Ya üniversitenin bölünmesi kaliteyi artırır çıkarımında bulunanlar var daha ne denilebilir ki! Fikre katılmayanlar üniversite okumamıştır diye de eklenmiş. Bunu diyen kişinin muhtemelen kırk yıl uğraşsa kapısından geçemeyeceği bir okulun/bölümün öğrencisi olarak ben, katılmıyorum.
açılınca ne olacaksa avrupada üniversiteye kapıcı olamayacak tipler burada profesör oluyo. ahademig gadro açıliiiiyyyy. verdiğiniz mezunlar da işsiz kaldıkları için intihar ederken gerçekten muazzam harika müthiş doğru bir karar. kutluyorum.
'herkes evinin yakınındaki üniversiteye gidecek' sistemi için ön çalışmalardır.
Toplum olarak üniversiteye daha çok bilgilenmek, ufkunu geliştirmek, sosyalleşmek vs olarak değil, sadece iş başvurusu sırasında gerekli bir belgeye sahip olmak için gidilmesi gereken yer olarak baktığımız sürece bin üniversite açsan ne fayda.
anaayasa bir madde eklenerek sorun kökten çözülür: her tc vatandaşı doğuştan üniversite mezunudur. isteyenler dah sonra ne isterlerse onu okurlar.a
milli eğitim ve yök kapatılsın.
düşünmeden iş yapan kurumlar kapatılsın.
faydası yok
zarar vermesinler en azından.

bu arada
bi bu kadar da daha çok sayıda hapishane yapılacak olması da ilginç.
istanbula kurulacak yeni vakıf üniversitesinin adı tuna üniversitesi olacakmış,görünen o ki ilerki tarihlerde özkardeşler üniversitesi ,dostlar üniversitesi , adem ustanın yeri gibi üni adları göreceğiz.
Üniversite mezunlarını uzun vadede itibarsızlaştıracaktır.
15 yeni ihale ve 15 yeni yolsuzluk, rant, peşkeş demektir.
yeni işsizler lazım bu ülkeye.
liseye dönmüş üniversite eğitim kalitesi sıfır çeteler kol geziyor. Sapkın sapık bir nesil.
Zaten okeye dönmüş eğitim sistemini tamamen bitirecek ve diplomalı işsiz sayısını daha da artıracak hamledir. Keşke yetersiz sayıda akademisyene sahip olan, bilime katkıda bulunamayan ve eğitim kalitesi yerlerde gezen üniversiteleri kapatsalar. Bu daha makbule geçer.