bugün

türk tarihinin ilk futbol karşılaşması.

yeniçerigücü maçı 3-1 alırken, goller; tüfengçi ibrahim, kul mustafa, ayastefan ve siyahi futbolcu cumali bin zeyid'den geldi.

maçtan sonra çıkan olaylarda 1000 bizanslı, 300 osmanlılı * * taraftar hayatını kaybetti.

bizans, avrupa insan hakları mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyordu. fakat avrupa'ya nasıl geçeceklerini bulamadılar.
fikstüre göre bir sonraki maç edirne'de sipahi idman yurdu - düşman beldenin yaman güzelleri karması arasında oynanmış, lakin olaylar nedeniyle maç tamamlanamadan tatil edilmiştir. karmanın teknik direktörü delibaş alyon yaptığı basın açıklamasında maçın hakemi muhittin boşat'a veryansın etmiştir.
adını anmak istemediğim bir gazetta maç hakkında 3 ileri bi' zans başlığını atmıştır.
(bkz: üst biter)
papazın kerhanesi diye tabir edilen stadda oynanan maçtır.

türkiye saatiyle 19:00'da başlamış padişahların itirazları falan derken ertesi gün saat 20:00'de anca bitirebilmişlerdir. maçtan en ilginç not ise şudur;

orta sahanın sagından andrepolostan aldıgı topu hızla ve dikkatle götüren kara murat tam ceza yayına yaklaşırken topu seremitopos'a kaptırmış bunu kendine yediremeyip seremitopos'u faulle durdurmuştur. bu faul sonrası hakeme itiraz eden karşı takım oyuncuları şu serzenişlerde bulunmuşlardır" hocam görmedin mi kara muratın faulünü. tabi hoca görmüştür lakin formalarda numara ve isim olmadıgı için kimin kara murat oldugunu seçememiştir. kimin kara murat oldugunu yeniçerigücü oyuncularına sormaya kalkışan orta hakem şu yanıtları almıştır.
hakem;kara murat hanginiz?
x;kara murat benim
y;hayır benim
l;hayır asıl kara murat benim.
e;s.ktirin lan asıl kara murat benim.
b;nayır asıl kara murat benim.

bu sonuç karşısında şaşıran maçın hakemi sırayla tüm oyunculara kırmızı kart vermiş eksik bu sebepten dolayı yeniçerigücü eksik kalmış ve maçı hükmen kahpeantuan kazanmıştır.

maçtan sonra çok sinirli oldugu gözlere çarpan 4. murat tüm teknik heyeti kılıçtan geçirmiş ve futbolculara çıkışmıştır" lan m.na koduklarım biriniz faul yapıyonuz anladık, niye çıkıpta hepiniz birden ben yaptım diyorsunuz".

ve maç bu şekilde tamamlanmıştır.