bugün

bazı sözümona işçi/emekçi kesimin yaptığı nankörlüktür.

1300 lira lan.

300 kira versen, 250 araba taksidi ödesen, 250 elektrik, su, doğalgaz, mutfak masrafı desen bile geriye 500 lira kalıyor. her ay 500 at kenara senede 6000 lira biriktirir ev alırsın amk.

not: sağolun gelen eksilerden sözlüğün zeka seviyesini anladım. vallahi bravo, ironi de yapamayacağız burada demek ki.
300 lira kira gayet normal abartmayın ben şahsen o kadar veriyorum yaşadığım muhit de öyle kötü bir yer değil. Merkezi bir yer sayılır hatta. Antalya'dan burdur'a giderken yağca'nın orda kime sorsanız gösterir karain mağarasını.
"300 lira kira mı olur?" diye isyan etmiş bazıları.

olum ben istanbul'u kastetmedim ki? kim siker lan istanbul'u. siz istanbul'da yaşıyorsanız hala bu devirde ölün zaten. bana ne.

gelin bilecik'e, 300-400'e ne evler var. sikim istanbul'u.
250 tl elektrik su doğalgaz yemek mi ?! ulan 150 lira elektrik 50 lira su geliyor kışın doğalgaz yakmadığım halde 100 lira geliyor yaksam 400 lira. yemek 300 den aşağı tutmuyor et yiyemiyoruz kilosu 50 lira. neyin kafasındasın lan !?
250 elektrik, su, doğalgaz, mutfak masrafı kısmı ile yarmıştır. haftalık demek istedi heralde. ayrıca 300 liraya köyde ağır bile kiralayamayazsın.
Siz hiç 1300 tl alıp
Kira, ev ihtiyaçları, çocuğunuzun okul masraflarını karşıladınız mı.

Oğlum konuşurken önce söylediklerinin ne olduğunu sen bileceksin ki. Karşındaki de seni anlasın .
Cebinde iphone 6plus olup asgari ücret alanlar var ülkede, geçinemiyoruz diye zırlayan.
ülkenin resmi kurumu istatistik yapıyor , nisan 2016 açlık sınırını 1386 lira, yoksulluk sınırını 4517 lira olarak açıklıyor. memnuniyet kelimesi ile 1300 liranın yan yana gelmesine henüz 5000 liralık bir fark var.
ilk işim ve 1.800 gibi bir rakamla başladım. ama deli gibi çalışıyorum. yine memnun değilim. dün bir kaza geçirdim ve 1 ay çalışamıcam muhtemelen. bence ilk önce sağlık istemeliyiz.
(bkz: zekasi ironiye yetmeyince millete sovmek)

sen ironi yapma lan ayi.
eğitim kesinlikle şart.
iki yüzlülüğü bırakarak başlayalım entrylerimize.
Öncelikle bir sene öncesine kadar asgari ücret yükseltilemez, ekonomi bunu kaldıramaz diyenler vardı. Ancak daha sonra gördük ki seçimden tek parti çıkmayınca yükseltilebiliyormuş. Asgari ücretin yükselmesine karşı çıkanları bir tarafa alalım.
Seçim sonuçları ilk açıklandığında bir kısım ortaya çıkıp dediklerini yapmayacaklar, halkı kandırdılar dedi ama verilen sözler adım adım tutulmaya başlandı. Evet bunu söyleyen grubu da bir köşeye alalım ve objektif olmaya çalışalım.
Asgari ücret yükseldi ve güzel oldu halkımız için ancak yeterli bir seviyede mi? Bence değil. Hele ki marketteki ürünlerin, yakıtın ya da otobüs fiyatlarının bile yükseldiğini göz önünde bulundurursak. Antalya da 10 kuruş olan aktarma 10 kat artarak 1 liraya yükseldi, 1.10 tl olan öğrenci ücreti de 1.35 tl yükseldi. Yani günde 1 aktarma ile okula giden bir öğrenci 2.20 tl yerine 4.35 tl ücret ödüyor.
Ayrıca ortalama bir şehirde en kıytırık semtlerde bile 300 liraya düzgün bir daire bulmak oldukça zor. Elektrik faturasına hiç baktınız mı bilmiyorum ama kaç farklı vergi, kaç farklı bedel kesiliyor bir inceleyin bence.
Nerede yaşıyor acaba başlık sahibi arkadaş. Ayda 4500 kazanıyorum, huzursuzum.
adam olayı ironiye çekmiş direk.
300 lira kira versen diyorsun da , günümüzdeki en harabe evin kirası bile 800 tl civarı?
doğrusunu yapan vatandaştır.

ulan 1.500 tl maaş alıyorum ben bile sıkıntı çekiyorum yeri geliyor. 300 liraya istanbul'da gecekondu bile kiralayamazsın. 600 tl ye orta halli bir yer bulursan öp de başına koy. bunun elektriği, suyu, doğalgazı, aylık mutfak masrafı zaten haftalık mutfak masrafın 300 tl den aşşağı değildir hadi ordan burdan kıstın 250 tl ye indirdin. neyse hesap yapmıyorum yine borçlu çıktım.