bugün

disko kralı

orkestra olayının abartılmasına açıkçası anlayamıyorum. bu orkestra yayına okan bayülgen televizyon yayınına başladığı ilk günden beri yoktu. hatırlamıyorsunuz ama daha önce temel zümrüt, buket doran, alpay kınık, ali karabekir (bkz: )josephine merve dikerman gibi isimlerde vardı, daha sonra kadroya tunceli kardeşler katıldı. ve bu arada kimler geldi geçti.

televizyon programlarındaki orkestralar gelir gider değişir bu çok doğal bir döngüdür. ama ayrılık sebebi albüm çıkartma sevdasına bağlanıyorsa bence tunceli kardeşler en büyük hatayı yaptılar. günümüzde albüm yapmak bundan 10 sene önceki gibi değil umarım farkındadırlar. artık 2 şekilde albümler yayınlanmaktadır:
1) yaptığı eserleri paylaşmak için tüm masrafını üstlenerek kayıt, basım, klip ve promosyonunu internet ağırlıkta olmak üzere diğer mecralarla dinleyiciye ulaştırmak.
2) bir proje doğrultusunda albüm içeriğindeki parçaların kalitesinde bakmaksızın piyasa şarkı denilen şarkıları toplayarak promosyon ile dinleyiciye kabul ettirmek. bu proje tipi albümlerde de birkaç isim dışında yapım şirketleri tüm masrafları yine albümü çıkaran kişiye yüklemektedir. (ek bilgi: bir müzik kanalında 1 ay klip döndürmek için hala astronomik rakamlar ödenmektedir. youtube yada başka video paylaşım sitelerine klibi yükleyip facebookda twitterda kendi hesabından ısrarla paylaşmakla olmuyor bu işler)

birincide anlattığım albüm tipini sanatçılar yaparken, ikinci gruptakilere bir isim verememekteyim.

işim gereği albüm çıkartmak isteyen kişilere şu soruyu soruyorum müzik mi? şöhret mi?
cevap eğer müzikse ilk şıkkı öneririm ama cevabı şöhretse o zaman geçmiş olsun diyorum.
güncel Önemli Başlıklar