bugün

havaların bir türlü soğumaması

allah'ın hikmetine sual olmaz ama, "1000 yılın en sert kışı" geçecek dediler, ama gelin görün ki bir sıcak bir soğuk derken bünyeler mahvoluyor. sabah saatleri serin, sonra bir güneş çıkıyor ki sanki yazdan kalma hava, resmen pişiriyor, sonra hava birden kapanıyor ve yağmur ciseliyor, sonra tekrar güneş çıkıyor, bir sıcak bir soğuk derken grip, nezle, ishal türlü hastalıklar herkeste görünüyor. ne verim kalıyor insanda ne de iştah.

tabi ki bunda maalesef küresel ısınma nın da etkisi var, ama havalar mevsim normallerine gelmezse, yani adam akıllı soğumazsa yandık ki ne yandık, ben - 15, - 20 derece soğuğu ve lapa lapa karın yağmasını bu havaya tercih ederim. çünkü soğuk havada ne mikrop kalır ortada ne de verimsizlik. ona göre kalın giyinirsin, ona göre tedbirini alırsın, ona göre davranırsın, hayır ekonomik açıdan da kötü, kalorifri, sobayı, kombiyi yaksan bir dert yakmasn başka dert.

o yüzden sözlük vasıtası ile allah'tan tek temennim havaların soğumasıdır, en azından mevsim normallerine gelse yeter, aaaamiiiin...