bugün

hiçbir şeyi beğenmeyerek prim peşinde koşmak

"Prim peşinde koşma' nın derinine inmek gerekir. Bundan kasıt; her yapılan eylemin/ eylemsizliğin bir amacının olması. Eylemlerimiz mutlaka ki amaçlıdır, bunun felsefesine, psikolojisine, fizyolojisine inemem, karadüzen yaşıyorum. Sosyolog değilim, astropsikolog değilim; hayatı, insanları çözmeye çalışmıyorum.

eğer bunca yıldır "hiçbirbokubeğenmeyen" olarak tanımlıyorsan kendini, bundan iyi ya da kötü, az ya da çok bir beklenti içine girmişsin demektir. "hiçbirbokubeğenmeyen" diğer benzerlerine haksızlık etmiş olursun aksi halde. Benim bildiğim anarşist de, anarkososyalisti de, miskinin de, tembelin de bir felsefesi, peşinden gittiği bir yolu vardır. Kimse okumadan etmeden bunları olamıyor.

Başkalarının dinlediğini, okuduğunu beğenmiyorsan, "ben sizin gibi değilim, alternatifleri okurum, dinlerim" diyorsan, bunu geneline yaymalısın. Türk romancıları, şairleri sevmiyorum diyorsan, tutarlı olmalısın arkadaş. Türk şairlerin şiirlerini besteleyen adamları dinleme mesela, ne bileyim?

Bana da ne oluyorsa sanki dünyayı ben kurtaracağım.

hepimiz az buçuk kafası çalışan insanlarız, bence daha fazla yormayayım kendimi. Kendimle kavgalıyım ben, seni mi kıracam mir'im?

bak gözündeki portakal kabuğundan göremiyorsundur sen :/