bugün

maltepe dersanesi

geçen sömestrda memleketimde paşa paşa tatil yaparken, arkadaşlarım; ''biz kpss kursuna yazıldık, seni de kaydettik.'' dediler. beş buçuk yıl hiçbir şey yapmadan okumuşum zaten, kursa gitmek falan çok karizmatik geldi. eyvallah dedim. döndüm ankara'ya, baktım maltepe dersaneleri'ne yazılmışız. haberim de yok, cemaat dersanesiymiş. bende de ders çalışma azminden çok sanki lise son öğrencisiyim, yeni insanlar tanıyacağım falan diye seviniyorum.

gittik ilk gün. sınıfın halinden anladım. babam duysa vurur beni diye biraz tırstım. sonra buna da eyvallah dedim. kitap falan verdiler beleş. ulan yaşasın kitap da almıcaz diye sevindim. her şey çok güzeldi. dersler de sabah 11'de. ben zaten ikinci öğretim öğrencisiyim, akşam 6 daki derse geç kalıyorum sürekli. hal böyle olunca gitmedim.ortam da yoktu zaten.

asıl mesele, bana cevapları vermediler lan! çok kırıldım. deneme sınavlarından sonra listelere bakıyorum, millet çakmış her şeyden full, benim adım en son sıralarda. adım 'a' ile başlıyor. alışık değilim listelerde adımı altta görmeye. ulan deneme sınavının sorularını da çalıyordu demekki bu ibneler. yoksa insan acır, der ki ''garip lan bu, bir bok yapamıyor. buna da soruları verelim. yok abi. onları da vermediler.

merak edenlere, kpss'den kendimce çok iyi bir puan aldım. ama tabi bu orospu çocukları soruları çaldığından bir sike yaramadı. eğitim bilimleriyle alakam yok allahtan. olanlara da burdan sabırlar diliyorum.