bugün

borderlands

super bir fps rpgsi diycem. ama aslında bildiğin diablo olmuş bu.

bir kere silahtır zırhtır bombadır ne tür inventory item varsa hepsi random olarak oluşturuluyor bir kaç farklı özelliğin databaseden okunması ile ve sonuçta ortaya yüzlerce farklı silah çıkıyor, farklı affect rarety ve hitpoint olarak.

sadece rakipler çok az yani bir kaç kalem ve sanırım onları da bazı özelliklere göre random yaratıyor. ama çeşit olarak az işte köpekler solucanlar böcekler ve örümcekler var sadece. tabi bunların milyon farklı halini koyabiliyor ortaya random engine ama yine de az işte.

quest alınan yerler 3-5 taneyi geçmiyor ama bu questlerin yapıldığı area her zaman muazzam uzaklıklarda oluyor. bunun için de araba kullanabiliyorsunuz. bir de ışınlanma tadında bir şey var ama pek bir efektif değil. zaten araba ile sağda solda beliren düşmanları eze eze gitmenin de tadı ayrı.

oyunda başlarda para sorun olsa da ilerledikçe shoplara düşen bir kaç yeni item dışında neredeyse hiç sıkıntınız olmuyor.

boss figtlar için yaldır yaldır savaşmak da bir çözüm iken bazen her bossun bulunduğu kapalı fight area da mutlaka 1-2 safe spot bulunabiliyor. ilerledikçe level atlamak zorlaşmasa da uzuyor.

bu levelizasyon işini multiplayer co-op modeli ile aşabliyor insan. ben hanıma öğrettim oynamayı. henüz pek bir co-op olmadı genelde "jaaack, köpekler var burda çabuk gel" diyip sonra bakınsa da level atlama kolaylığı oluyor.