bugün

freedom for kurdistan

kendisine kürt veya kürtlerin hak savunuculuğu payesi veren kişilerin açtığı gördüğüm kadarı ile sapı olmayan pankarttır. evet sapsız pankart olur mu olabilir ama ben bir de pankartın hemen altında yüzüstü yere uzanmış bir eleman gördüm, sanki pankart onun bir yerlerinden yükseliyor gibiydi.

bu insanlardan çok vardır, avrupada freedom for kurdistan derler, avaneleri ise bu topraklarda "kardeşlik istiyoruz efem, demokratik olsun cumhuriyet derler, biz bu ülkenin kültürel bir parçasıyız derler." sanki biz ingilizce bilmiyoruz. freedom for kurdistan = kürdistan için özgürlük filan demek oluyor...zaten ingilizce olarak bir de this is a pencil demeyi biliyorum hasılı bu kadar ingilizce ile ben bu mevzunun bu kadarına vakıf olabiliyorum. herhangibir üniversitenin müretcim, tercümanlık bölümünde okuyanlar vardır, onlar daha iyi anlar bu mevzuyu.

bir de şu nacizane 2400 entrylik uludağ sözlük yazarlık serüvenimde dikkatimi çeken bir diğer mevzu da, bu hak huk, gak guk diyenlerin şu anda okuduğunuz başlıkların altında hemen hiç görülmeyişleridir. görülenler ise efendim kürt ile pkk'yı karıştırmayın derler, ama kendi içlerindeki bu ayrık otlarını da bir küçük tepki koymazlar, buradan onların koyamadıklarını huzurlarınızda ben koyayım. haaa unutmadan bu insanlar bazen kara hilalile faşisti karıştırırlar, ki bu ayrı bir başlık konususudr. açarsanız o başlığı da yazarım. *