bugün

7 eylül 2010 türkiye belçika maçı

Bugun belçikayla milli maç var.. herkes almanya ile oynanacak maç için heyecanlı ama Almanya'yı yensek bile bir şey ifade etmeyecek pek.. Almanya geri kalan maçlarını kazanır çunku.

Biz 2.lik için muhtemelen belçika ile çekişicez rakip onlar, belçika'ya kaybedersek almanya'yı yenmek bişey ifade etmez..


Daha kotusu, adamların tamamı ingiltere fransa gibi liglerde oynuyor ve takımlarının en onemli oyuncuları konumundalar.. (Fenerbahçe'nin 26 milyon euro'ya satın alamadıgı -klubunun satmadıgı- Eden Hazard, Van Buyten, Arsenal'in vazgeçilmezi Vermaelen, 15 milyon sterlin gibi REKOR bi ucretle evertona giden felliani vb.) ilk 11 deki kaleci hariç 10 futbolcunun 9 u 25 yaşının altında...


çok çok çok hızlı bi takım, bizim goklere çıkardıgımız milli takımın yaş ortalması 28'lerdeyken toplam mili takım degeri 72 milyon euro.. 23 yaş ortalamalı belçika'nın 113 milyon euro!! Ama herkes nedense belçika'yı sıradan bi takım gibi goruyor.. hani avusturya, belçika, slovakya, macaristan hepsi benzer takımlar gibi..

Kimse Belçika'nın oyuncu yapısı , futbola olan açlıgı istek ve arzuları bakımından Almanya'dan daha tehlikeli takım oldugu gerçeğini gormuyor. Yani kazanırsak veya atıyorum rahat kazanırsak bunun degeri bilinmeyecek. Kaybedersek sıradan bi takıma kaybetmişiz gibi olacak..