bugün

kpss sorularını cemaat servis etti diyen utanmaz

(bkz: poisonx)

utanmaz olduğu, alim kişilerce, modern dönem fakihlerince verilecek fıkıhlarla tescillenmiştir. ama gene de doğruları görmek noktasında körelmiş bir utangaçlık yerine, böylesine bir utanmazlık tercihidir.

der ki utanmadan;

hadi inandık ve kpss 2010 lisans sınavı'nın sorularını cemaat çalmadı da cemaatten bağımsız, cemaatin dışından bir ademoğlu soruları çalıp da 10 bin $ karşılığında servis etti... hazır suçlu, suçunu da kabul etmişken bir tebayı zan altında bırakmak, mantık olarak çok da doğru değil kabul edilmeli ki. ve fakat bu koduğumun sorularını satın alanlar neden hep pusulanın işaret ettiği aynı yönden çıkmakta?

o kadar da utanmaz işte anlayın. ama bunun nedeni ar damarındaki çatlak olmasa gerek... daha çok utanacağı bir şey olmadığından utanmaz olarak niteleniyor itikadimce. ya yavşak bir utangaçlığı olsaydı? misal "evet, yapılan doğru değil. ama bunun yapılması gerekli..." diyebilseydi çıkıp da çok daha kötü olmaz mıydı?

bence utanmamaya devam etmeli ilgili arkadaşımız. utanmaz kalmalı en azından şimdilik... zira görünürde utanacağı bir fiilin altında imzası yok.*