bugün

victoria o muerte

tipik aşırı solcu tepkileri veren yazar. karşısındakini düşmanlaştırmakta, ötekileştirmekte mahir ama anlamakta aciz.
öyle ya kavgaya gerekçe bulmalı. düşmanlar olacak, bu düşmanlara çeşitli sıfatlar takılacak; burjuva, sermaye, paranın kölesi... bunlar mevcut sistemde var mı? var elbet ama bizi ne ara burjuva yaptınız?
aslında siz yapmadınız. size anlatılanlara inandınız sadece. evet biz yalova' ya kaymakam olsak fena olmaz belki ama şimdi valililiği keser ancak bizi, siz ki dövülecek insanlardan ve yerlerden bahsettiniz, edebiyat içinde atomu parçalasanız kurtarmaz sizi.
(bkz: kafiyeye dikkat)
(bkz: evet iğrenç)

siz yukarılarda bi yerlerde yaşayan, bizim tahayyül edemeyeceğimiz bilgi birikimi ve kapasiteye sahip muhteşem insanlar;
üzerinize bişeyler alın. oralar soğuk olur, üşüyebilirsiniz.

biz ki sesimiz ancak bir ağustos böceği vızıltısı sizin için, biz milletiz. dahası halk adına mücadele ettiğini söyleyip devlete, millete, milletin olanlara saldıranların kendi çıkarlarından başka bişey düşünmediğinin farkındayız. bu millet hiç yutmadı yalanlarınızı ve inanın bana bu topraklar bu insanlar sizin bildiklerinize hiç benzemez. renkler daha sade belki ama ruhlar hayallerinizin almayacağı kadar karmaşık. bu yüzden başka kapıya.

(bkz: burnu havada sosyalist)
(bkz: ilginç)