bugün

kürtlerin türkiye ye ihtiyacı olduğunu düşünmek

kürt köylerinde devam eden ağalık sistemini ve aşiret düzenini düşündüğümüzde köleliği bizzat kendi halkından gören talihsiz kesimdir bu kesim aslında. erkek doğarsa bir nevi şanslıdır, ağanın maşası olur..bir adam vurulur, kendisi üstlenir. ailesine bakılır, kız kardeşi ağaya peşkeş çekilir. sözüm ona himaye altına alınır sonra da namustan söz edilir. kız doğarsa baştan şanssızdır, mal gibi satılır. yaşamaya hakkı yoktur, tecavüze uğrar infaz edilerek temizlenir. köleliği en iyi bilen halk kürt halkıdır evet.

bu kadar ezikliğin sebebi sadece geçmişte yaşanılanlar değil, bulundukları bölge itibariyle ağalardan atalardan hayvani duygularla yetiştiriliyor olmalarıdır biraz da. ırkçılığa ruhunu satanlar tarafından yani. (elbette bir halkı harcayarak genelleme yapmıyorum)

evet kendilerine ait hakları var. her hangi bir tc bireyinin sahip olduğu haklardan çok daha fazla ince elenip sık dokunmuş, çok daha imtiyazlı, çok daha diğer etnik gruplara adaletsiz olacak biçimde ayrımcı haklar.

bu şartları bu gruba sağlayan da zaten kendiliğinden peydah olan bir güçtür. bir etnik grup tek başına kimliksizdir, ancak ve ancak bir devlet himayesinde ise karakteri vardır, tek bayrağın altında toplanmayıp sürüden ayrılan gruplar tarihte de her daim telef olmuşlardır.

türkiye topraklarında yaşayıp, onun kimliğini taşıyıp hala bu ülkeye ihtiyacı olduğunu düşünmeyene ben vatansız derim. ve vatansız insan şerefi namusu da dahil her şeyini yitirmiş insandır nazarımda. kendi halkını bu kadar küçük düşürmek hangi kürt vatandaşa yakışır bilemiyorum.

konu kürt-türk meselesi de değil. konu bir insanın götüne nasıl bu kadar güvendiği meselesidir.

(bkz: #8661691)
(bkz: türk ya da kürt olmanın önemli olmadığı gerçeği)