bugün

ege üniversitesi

bir devlet üniversitesidir ve türkiye'nin en büyük kampüs üniversitelerinden biridir. ağaçlarla kaplı yeşil alanları ve çimleri ile meşhurdur. birçok üniversiteye oranla kıskanılacak derecede güzel ve iç açıcı bir kampüse sahiptir.

kampüs içinde bir bölgeden diğerine yürüyerek gitmek uzun zaman alabilir. bunun için belirli bir güzergahta dolanan kampüs için 525 numaralı ringler çalışmaktadır.

kampüste bilinen en merkezi yer ege üniversitesi kütüphanesi'dir. kütüphanenin karşısında bulunan kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzu universiade izmir 2005 oyunlarına ev sahipliği yapmıştır. aynı bölgede 1 no'lu öğrenci yemekhanesi ve mediko bulunmaktadır. öğrenci çarşısı da mediko'nun az ilerisindedir. çarşının hizasından mötbe'ye geçilebilir, her türlü sanatsal etkinlik, ünlülerle söyleşi, seminer, konferans ve sempozyum burada gerçekleştirilmektedir.

çarşının bitiminde kyk'ya bağlı bir devlet yurdu olan bornova yurdu yer almaktadır. yurdun bir durak öncesinde izmir fen lisesi bulunmaktadır, zaman zaman lise talebelerini kampüs içerisinde görmek mümkündür. yurttan yukarıya doğru giden yolun bitiminde ise otobüslerin son durakları bulunmaktadır, kipa buraya 5 dakika mesafededir. bu imkanlar dahilinde yurtta kalan öğrenciler kampüs içerisinde her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

kampüsün iki tane ana kapısı bulunmaktadır, osman kibar kavşağı'ndan girildiğinde iş bankası ile karşılaşılır. bornova metro'nun bulunduğu manisa kavşağı'ndan da kampüse giriş yapılabilir.

kaynak: *