bugün

türkçe bilmeyenleri tedavi etmeyen doktor

Dr. Renin Berhan Özcan adlı ırkçı doktordur. kendisi izmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmaktadır. olay şöyle gelişmiştir.

izmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne refakatçisi Güllişah Göl ile birlikte 17 Şubat 2010 tarihinde "göz muayenesi" olmak için giden 59 yaşındaki Nafize Göl, Türkçe bilmediği gerekçesiyle Dr. Renin Berhan Özcan tarafından muayene edilmemiştir.

Göl, yaşadıklarına ilişkin o dönem yaptığı açıklamada, "Ben ve eltim Güllişah Gül, 17 Şubat 2010 tarihinde izmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik.Doktor bana "neyin var" diye sordu. Ben bu soruya Türkçe bilmediğim cevap vermedim. Benim yerime eltim cevap verdi. Doktor bana, "sen niye konuşmuyorsun?" diyerek müdahale etti. Ben de "Kürtçe dışında dil bilmiyorum" diyerek cevap verdim. Refakatçim de durumu izah etmeye çalıştı. Ancak, doktor birden sinirlenerek, "burası Türkiye herkes Türkçe bilmek zorundadır. Bu memlekete bir sürü okul var. Türkiye'de yaşıyorsanız öğreneceksiniz" diyerek bağırmaya başladı. Biz de doktorun bu tutumundan dolayı muayene olmaktan vazgeçip, dışarı çıktık" demişti.

olayın aslının ırkçılık olduğu kesin. hipokratın kemiklerini sızlatan bu şahsa ne tabip odası ne de sağlık bakanlığı hiçbir işlem yapmamıştır.

edit: ırkçı doktor müsveddesinin arkadaşları eksilemeye başladı.