bugün

okan bayülgen rojin i programda ağırlamak zorunda

rojin'i dinleyen veya hayranı bir kişi değilim. fakat bir insanı sırf etnik kimliğinden dolayı ırkçıların hatrı için tv'ye çağırdıktan sonra iptal etmek ve buna söylenecek başka şey bulunamamış gibi resmen "ırkçı talepler dolayısıyla" demek tam manasıyla bayağılık.

aklıma ahmet kaya geldi. 10 yılı geçkin bir süre geçti ve birileri bir benzerini rojin için yapıyor. ahmet kaya'da kürtçe klip çekeceğim dediği için aforoz edilmişti. tesadüfe bakın ki aynı medya grubundan biri aynı şeyi yıllar sonra yapıyor. okan bayülgen veya adamları kanallarını bilmiyorlar mıydı? bildikleri halde yaptılarsa bir ilkeli insan taklidi yaparak yönetimlerine karşı koymaları gerekmez miydi?

okan bayülgen'e gelince yıllar önce soğudum. okan bayülgen'i adam eden bu millet ve bu milletin içinde benim gibi gece uyumayanlar. tv'ye ilk çıktığı günü, sonrasını hep takip ettim. gecenin çok ileri saatlerinde herkes uyuduktan sonra program yapmaya başladı ve biz daimi izleyicisiydik. fakat gün geldi artık olayı ezbere dönüştürdü. eleştirdiği basitlikler vardı ve toplumumuz kendi yaptığının basitliğini farkedemiyordu. okan bu isyanı tv'lere taşıyıp basitliklerin karşısında duruyor gibi yaptı. yıllar geçtikçe insanlarda bir düzelme görülmüşken hala aynı vurguya devam etmesi zamanla beni dahi bıktırdı. şimdi aynı basitliği onda görüyoruz. herkesi yıllar önce olduğu gibi kıyasıya eleştirmeyi marifetmiş gibi sürdürüyor. üç beş de cıbıldak hatun koyuyor.

okan kendi varlık nedenini inkar ediyor. biz onu sıradanlığa, düşünmeden konuşup saçmalayanlara karşı nefer olarak görmüşken bugün o sıradan biri haline geldi ve her zaman ki programını hiç değiştirmeden devam ediyor. herkesi kıyasıya eleştiren birinin gün gelip kendinin de eleştirileceğini anlaması ve bunu sürdürmemesi lazımdı. neyse onu bunu boş ver de herkesi sınırsız eleştirerek ilkeli gibi taklit yapan okan gibi biri kendi yayın yaptığı kanala karşı nasıl ilkeleri olduğunu gösteremez.

yıllar geçecek ahmet kaya'yı dışlayanların başına geldiği gibi okan'da yaptığının cezasını görecek. bu toplumun hafızası hiçbir yanlışı unutmaz. insanları bir hamlede silmesini bilmiştir.
(bkz: medya maymunu)

edit: program okan'ın ister çağırır ister çağırmaz diyebilenler olabilir. bizler de seyirciyiz tv bizim. okan'ı ister izleriz ister izlemeyiz. istersek izlemeyin diye dostlarımıza tavsiye ederiz. okan'ın birini programına çıkarmama hakkı olduğu gibi bizim de okan'ı eleştirme hakkımız var. çünkü ırkçılık dünyanın her yerinde suçtur. eleştirmekten öte yapanı aşağılamak haktır. türkiye'de de suç ama öğrenilmesi zaman alacak. darbecilere ve hukukçulara darbe yapmanın suç olduğunu daha yeni öğretiyoruz yıllardır suç olduğu halde dava açmayıp hukukun üstünlüğü diye zırvalayan hukukçular, bazı gerçek hukukçular bu kanunları işletmeye kalktığında görevinden aldırmıştı. şimdi görevini yaptırmamaya çalışsa da bazı yargı mensupları herşeye rağmen görevini yapıyor. darbeciler de çıkıp biz ne yaptık, vatanımızı seviyoruz. gerektiği zaman cumhuryeti korumak için üzerimize düşeni yaparız. gerekirse silahımızı da çekeriz diyorlar.

zamanla ırkçılığın da suç olduğuna alışacaklar. o zaman ne chp, ne bdp, ne mhp kalacak. kimse de kalkıp böyle rahatlıkla ırkçılık yapamayacak. medya toplumun önderidir. onu iyiye, doğruya götürmek görevidir. geçmişin 1940'lı yıllarının ırkçı yaklaşımlarına dönen, toplumda bir kısım geri kafalı ırkçıların görüşlerini takip ederek geri geri giden bir medya bu ülkeye yakışmaz.

program okan'ın istediğini yapar. gider evinde program yapıp kendi izler. burası da bizim fikirlerimizi aktardığımız bir yer, istediğimiz gibi beğenmeyiz. program okan'ın da izleyicinin hiç hakkı yok mu? istediğini yapabiliyorsa yatağa birini atıp sevişsin, çok da rating alır. nasıl olsa program onun, istediğini yapar.

bir gün demokrasiyi de öğreneceksiniz. isteyen istediğini yapar demek yerine, " insan hakları nı çiğnemediği sürece istediğini yapar" demeyi de aklınıza getireceksiniz. istediğini yaparsa, diğerleri de istediği gibi eleştirir demeyi de öğreneceksiniz.