bugün

hem komünist olup hem de atatürk ü sevenler

ya marksizm ile atatürk'ün ne kadar ters görüşlerde olduğunu bilmeyen(ki günümüzde marksizmden bi haber çok komunist/sosyalist var) ya da şov amaçlı seven kişidir. Köprüyü geçene kadar sevecektir. köprüyü geçtiği takdirde yani kendi deyimleri ile devrim yapmaları halinde kurdukları yeni sistemde atatürk'e ırkçı, burjuva veya dikdatör diyeceklerdir.

Zira kabul etselerde etmeselerde sosyalistlerin dillerinden düşürmedikleri atatürk'ün sovyetler ile bir dönem yakın olmasının sebebi sadece onlardan faydalanma amacıyladır. Aynısını amerika'ya da yapmıştır. Sosyalistleri destekler gibi görünmüş fakat Cumhuriyet kurulduğunda hem sovyetlere hem de osmanlı sosyalistlerine ilk darbeyi vurmuştur. Atatürk aynı zamanda koyu bir türkçü'dür ki bu bile baştan aşağıya sosyalizmin temeli olan marksizme çok ters bir anlayıştır.

Ayrıca atatürk anti emperyalist değildir. anti emperyalist zannedenlerin kendisinin 1935'ler de hazırladığı gelecek 10 yıl ki türkiye planına ve batı trakya için yine aynı tarihlerde verdiği demeçlere göz atmalarını tavsiye ederim. Ki bir türk kolay kolay anti emperyalist olamaz. Çünkü türklerin genlerine durduğu yerde sayma yoktur, son 85 yıl yaşanan durgunluk kimseyi şaşırtmasın.