bugün

sevişmenin yararları

1. cinsellik beyinde endorfin üretimini arttırır: bu kimyasal molekül, dopamin ve serotininle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır.
2. keyif maddesi: endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır. beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır.
3. acıları azaltır: cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir. bu da endorfinin etkilerinden biridir. cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir.
4. kasları gevşetir: okşanmaların yarattığı mekanik etkiyle, haz alınan uyarılmalar vücuda yayılır. derideki hassas alıcılardan uyarılar iliklere ve beyne taşınır. beyinden gelen emirle kaslar gevşer.
5. kan dolaşımını arttırır: uyarılma sırasında kan akışı cinsel organlarda yoğunlaşır, biraz vücuda yayılır. arterler önce gerilip zevk anında gevşer.
6. kalbi çalıştırır: cinsel uyarının en yüksek noktasında kalp atışı dakikada 110-180′e çıkar. ancak bu etki, seksin sporun yerini dolduracağı anlamına gelmez. çünkü cinsel ilişki kısa sürelidir.
7. daha formda hissetirir: sevişme sırasında harcanan kalorinin zayıflatıcı etkisi vardır. 20 dakikalık bir ilişkide 200 kalori kaybedilir. bu yarım saat tenis oynamakla eşdeğerdir.
8. adeti düzenler: düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi tkorur ve adetin düzenli olmasını sağlar. düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görürler.
9. olumlu düşünmeyi sağlar: orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlar.
10. bağırsakları çalıştırır: cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir.*