bugün

doğu da görev yapan bir doktorun mektubu

doğru tespitler içermektedir ama genelleme yapmak büyük hata olur. doğunun birçok yerleşim bölgesi sosyokültürel açıdan geridedir maalesef. terör belasıyla birlikte bu daha da derinleşmektedir. o bölge insanı için devlet ve pkk erki elinde bulunduranlar olarak kabul görüyor. teşbihte hata olmaz: berdoş babadan boşanan gönlü yaralı ana ortadaki çocuğu berdoş babaya meyletmesin diye şımartıyor. süslü oyuncaklar alıyor, hatalarını görmezden geliyor. ortada kalmış eğitimsiz cocuğun aklı karışık berdoş babadan tehditler alıyor, homo sapiens fıtratında bulunanan millliyetçilik duygularının kamçılanmasıyla da tehditlere boyun eğebiliyor. annesi de doğru düzgün eğitim vereceğine kimi zaman kısıtlama yoluyla kimi zaman da şımartmayla cocuğu elinde tutmaya calisiyor. dolayısıyla çocuk şartlara göre davranan belki de davranmak zorunda olan bir bireye dönüşüyor.
o bölgede yaşayan ortada kalmış insanların kafaları karışık. hasbi insanlar da mevcut, arsızlaşıp devlet annenin verdiği imkanları çıkarlarına göre kullananlar da mevcut aynı zamanda berdoş baba rolünü üstlenen hain terör örgütünün baskısına boyun eğmek zorunda kalanlar da...
hülasa o bölge insanını toptan karalamak insafsızlıktır öte yandan toptan aklamak da körlüktür. mevcut gerçekleri görüp ayrıştırmaktan ziyade birleştirmeyi amaçlayarak adımlarımızı atmalıyız.