bugün

bilgehan

okumakla çok meşgul olsa da işine geleni okuyamayan kardeşim. Allah'tan zaman onun görüşlerine yakın olanlar ortamda, yazılı, görsel ve sanal medyada, oldukça etkin durumdalar. Eskiden olsa okumak yerine başka eylemlerde görürdük kendisini sanırsam.

bana bir yerde kendi tarafındaki adamlar gibi cevap vererek görüşlerini aktarmış. Lakin ohal meselesine ufak bir örnek vererek durumu anlatmış, ancak o zaman yapılan yanlışların bugün aynen yapılacağını iddia etmek kendilerinin sürekli düştüğü anakronizmden başka bir şey değildir. varolan sorunun çözüm değil de kan getirmesinde de tek suçlu kendi tarafındaki adamlardır. sorumluluk almak yerine başkalarına laf atmakla meşgul olmaları acz içinde olmalarından kaynaklanıyor.

ama süreci belirtelim de anlatalım:

pkk ile gayri nizami harp öncesinde, doğrudan harp tanımlamasına uygun bir mücadele verildiği zamanlar ki pkk bu sıralar kendi şerefsizlerini "ordu" olarak tanımladığı dönem ve bu sırada küçük sayılarda değil 200 - 500 kişiye yakın gruplarla saldırılar düzenliyordu. işte bu saldırılarda büyük kayıplar veriliyordu. böyle bir zamanda ohal ilan edildi. kimi olumsuz durumlarla birlikte doğrudan bir başarı da sağlandı ve pkk stratejisini değiştirdi. bu ohal in başarısıydı. Fakat başarı sadece şehit sayısındaki azalmadaydı. ve tek bir kardeşini bile feda edemeyen güzel ülkem tek bir hain kalmayıncaya mücadele edecekti. Yeni gelişen dönem yeni durumları da beraberinde getirdi. ohal kalktı. terörü "0" alanlar yüzlerce şehitle sürece devam etti. ve hala kahpelere kardeş diyebilecek kelimeleri kendilerinde buluyorlar. Senelerdir devlet hatalı diyen, iktidara 2002 ye kadar gelemeyen kardeşlerim devletin hatalarını düzeltmek için çabalarken hala devlete suç atıyorlar. Çünkü kendileri de başkanları gibi belediye zihniyetiyle entelektüalizmin peşindeler. sanmaktadırlar ki hep kendileri başta olacaklar. sanmaktalar ki kendileri gidince olacaklar yeni gelenlerin suçu olacak. Devlet için düzeltme değil, kendilerini kurtarma için iş yapmak peşindeler çünkü. bir zamanların Ezik büzük megaloman karakterinin parayı bulan sonradan görmeler gibi davranması bu zihniyeti karakterize edecektir. Maalesef bunlar kendilerini de tüm yakındakileriyle aşağıya çekecekler.

neyse edebiyat yapmadan önce demokrasi şehidinin demokratlığını gösterecek bir bağlantı veriyorum.

Ayrıca muhaliflerini taşlatması, haklarında soruşturmalar açtırması, illeri ilçe yapması da buna dahil. isim vermeyeceğim, bana başkalarını da hatırlatıyor. üzgünüm dostum, savundukların senin beğenmediğin işleri yapsa da ve sen bunları eleştirsen de, bunlardan sen sorumlusundur. Kaçamak iş yok. Buna biz ideoloji diyoruz, garip post modern tanımlamalara girme.

http://tr.wikipedia.org/w...kili_genel_se%c3%a7imleri