bugün

ioanna kuçuradi

hacettepe üniversitesinde kendisinden felsefe problemleri dersini almış olduğum hocadır. sadeliği ve tevazusu hayranlık uyandırır.
uluslararası felsefe federasyonu başkanlığını da 1998 den beri sürdürmektedir.
trajedi, etik, insan ve değer konuları üzerinde çalışmştır.
felsefi bilgiyi daima günlük hayata taşımaya, ilişkilendirmeye önem verir. ona göre felsefi bilgi ancak gerçekliğe bakılarak üretilebilir.
genel olarak özetlemek gerekirse:

"Kuçuradi'de felsefeye salt kuramsal bir yaklaşım ya da düşünce cambazlığı gözüyle bakılmaz. Onda "felsefi bilgi"ye dayanarak, "yaşanan hayat"ta "yapılanlar veya olan bitenler ile değerler bilgisi arasındaki aykırılığı" görme anlamında kazanılacak "problem bilinci" aracılığıyla "çağın olayları”nı anlamak, temel hedef olarak belirginleşmektedir. Böylece onun düşünüşünde felsefenin bu hedef adına işe koşulması gibi bir amaçla karşılaşılır. Onun felsefeye sanat felsefesiyle başlayıp felsefi antropoloji ile devam ettikten sonra etikte karar kılmasında bu amacının önemli bir etkisi vardır. Kuçuradi'nin felsefe eğitimi anlayışı da böyle bir felsefe anlayışına dayanır. Bu anlayışta "felsefi bilgi" aracılığıyla "felsefi bakış"ı kazanmak, böylelikle de çağın olaylarını ve başta değerlendirmeler olmak üzere her günkü fenomenleri anlamak temel amaç olmaktadır"