bugün

pkk bile sizden saygılı davrandı

Ergenekon tutuklusu askerimizin mahkemede sarfettiği cümledir.
1990 ların ilk yıllarındayız.Ağır silahlarla donatılmış, sayıları çok ve tecrübeli bir pkk grubunun bulunduğu bir bölgeye Özel kuvvetler den bir birliğin girmesi emredilir.
Birliğin başında pkk nında yakından tanıdığı, ÖKK de efsane haline gelen bir komutan vardır.Telsiz konuşmalarında kod adı Ozan dır.
Eksi 40 derece hava koşullarında özel kuvvet birliği sabahın erken saatlerinde bir bölgeye girdi, hemen başlayan çatışma gün boyunca sürdü.Birlik hedef bölgeden çıkıp tepelik bir yere çıktığında akşam olmuştu.
Komutan yoklama yaptırdı.Bir şehit, 14 yaralı vardı.işin kötüsü şehitin cenazesi pkk bölgesinde kalmıştı.işte bunu kabul etmek mümkün değildi.Ökk timleri çatışarak tepeden aşağı inip şehidin cenazesini almaya çalıştılar.Bir-iki-on kez... ama her seferinde geri dönmek zorunda kaldılar.

Gecenin ilk saatinde ozan ın telsizinden bir çağrı geldi.Karşısında pkk grubunun başında bulunan ve bölge sorumlusu olduğunu söyleyen şimşek vardı.

Konuşmak istediğini söyledi.Bak ozan dedi.Benimde bir çok şehidim ve 34 yaralım var.Bu soğukta en fazla iki gün kalabilirsiniz.Cenazenizi alın ve gidin.Giderken Armut Boğazı nın girişine ilk yardım malzemesi, ekmek ve konserve bırakın dedi.

Ozan bunu kabul eder.Ancak şimşek in bir şartı daha vardır.Ağağıya sen gelecek ve cnazeyi sen alacaksın, yanında sadece bir kişi bulunacak.Tüm komutanların hepsi buna itiraz etti fakat ozan yinede dinlemedi.