bugün

ortadoğu birliği

Türkiye, Suriye, Lübnan, ve Ürdün'ün serbest ticaret ve vize uygulamasını başlatacak yüksek düzeyli işbirliği konseyi kurmasıyla temelleri atılan birliktir.

"dur lan dur napıyorsunuz araplar bizi 1.dünya savaşında satmadımı? kiminle işbirliği yapıyorsunuz?"

bu cümleyi kurmadan önce 1.dünya savaşında türkiyenin kimlerlerle savaştığına bakalım:

ingiltere
fransa
rusya
italya
abd
yunanistan....

dur dur lan bunların çoğu işbirliği kurmak için kıçımızı yırttığımız, ülkemizi dünya savaşından sonra haksız yere işgal eden ülkeler değilmiydi?
ama onlar batılı bizi sikseler yeridir hacı niye öyle söylüyosun baksana medyaya onlarda aynı fikirde bizi sömürmelerinde hiçbir sakınca yok.

yıllarca, araplar sizi sattı lan siktir et onları bizim kapımızda köpek ol sana her istediğimizi yaptıralım, ülkende üstler kuralım, madenlerini işlemeden bize ver, altın zaten zararlı sen çıkarma biz çıkartıp sana veririz, araba üretip napacan lan araba üretirseniz fındığınızı kime satacaksınız, silah üretmeyin olum sizin gayeniz yurtta sulh cihanda sulh değilmi?, pkk mı? özgürlük savaşçıları abi şimdi biz bu adamlara nasıl terörist diyelim sen hamas'ı terörist olarak kabul et pkk için düşünürüz .....
sonuç: avrupalı adam haklı beyler

sen yapma lan araplarla ticaret biz yapıyoruz zaten. yanı başındaki ülkelerin petrollerini binlerce km öteden gelip zorla ele geçirir sana satarız. ne gerek var bu adamlarla anlaşmana onlar seni sattı.

88 yıldır bu mantıkla ilerliyoruz. bize araplarla ticaret yapma diyenler kendileri çatır çatır arap ülkelerini sömürüyorlar senin ticaretine bile engel olmaya çalışıyorlar.

anlamaya çalışmak lazım türkler araplarla yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşıyor. adamları seversin sevmessin bu kişisel bir tercihtir. ülke çıkarı eğer araplarla işbirliği yönünde gelişecekse yapacaksın anlaşmanı. ticaret yapıyorsun diye askeri olarak güvenmene gerek yok. askeri açıdan baktığınızda : türk'ün türkten başka dostuda yoktur ayrıca.