bugün

kemal kılıçdaroğlu

balonun allahı. şimdi bu tabir kılıçdaroğlu gazıyla şişen arkadaşlara da ileri safhada örnek teşkil edebilecek bir doğrultuyu göstermekte. şöyle ki;

kemal kılıçdaroğlu chp'de ne değiştirebilir?

daha parti başına geçer geçmez temelsiz cem uzan vaatleri gibi vaatlerde bulunarak baykal'dan bile bir gömlek aşağıda kaldığını zaten göstermiştir. her şeyden önce devlet yönetmek bir kişinin işi değil, güçlü, sağlam bir kadronun, bir ekibin işidir. ekibe dahil edilmiş siyasi şahsiyetlerin türk siyasi tarihine kattıkları zaten belli. geçmişleri belli. bir araya geldiklerinde ortaya çıkabilecek ürün ise az çok tahmin edilebildiği üzre hiçbir şey. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. kılıçdaroğlu'nun bir raporu, bir dosyası, ekonomide, dışpolitikada ne gibi atılımlar yapılacağına dair bir çalışması var mı? yok. "nerden biliyorsun?" sorusuna cevabım ise daha partinin başına geçer geçmez taşra ilçe belediye başkanları vaatleri gibi "tatar ağası" üslubuyla top atmaya başlaması. e boş teneke çok tangırdar demişler. kılıçdaroğlu gerek kişilik gerekse geçmişi açısından tertemiz bir insan olabilir, kişisel kanaatim de bu yöndedir. lakin avucu boş. ne kendisi ne de ekibi devlet nizamına kayda değer hiçbir çizgi ekleyemez.

bazı arkadaşlar da "kılıçdaroğlu aman ne güzel korkuttu, bu seçim banko bizim, iktidarız götü tutuştu herkesin işte hebelehubelenihohahahaa..." nidaları ile galip olduğunu zannedip sahaya atlayan komik fenerbahçe taraftarı gibi çok erkenden zafer bayrağını çekmeye çalışıyor. kılıçdaroğlunun yapabileceği tek şey; sağa sola dağılmış, %2-3 arasında gidip gelen bir chp oyunu partiye kazandırmak, o da sadece önümüzdeki seçim için. 60 küsür senedir iktidar yüzü görmeyen, görmemesinin nedeni hakkında da hiç şuuru olmayan bir parti, aynı zihniyete devam ettiği müddetçe taş çatlasın %25 oyu belki görür, belki görmez. lakin kılıçdaroğlu gibi kaliteli bir insan yıllardır iktidar olamamış bir kesimin iktidar hayallerini süsleyerek anlık zevk malzemesi olma durumuna itildi, chp siyaseti için acınası nokta budur. son olarak, ne akp yanlısıyım ne de herhangi bir partiye yakınlık duyuyorum. sadece hepsi birbirinden komik ve acınası günümüz türk siyasi oluşumlarının geleceğini ve boş vaatlere umut bağlayarak kendi geleceklerini heba eden sağcıları ve solcuları görerek ülkem geleceğini az çok kestirebiliyorum.

eddy: sayın erdoğan benim teneke lafını da iç etmişiniz inceden, görmedim sanmayın...