adsız alkolikler

alkollü içkiler yüzünden hasta olanların bir araya geldiği yardımlaşma örgütü.

adsız alkolikler örgütü dünyanın bir çok yerinde faaliyet göstermektedir. amaçları içkiyi bırakan alkoliklerin ayık kalmasını sağlamaktır.

örgütün görüşüne göre alkolizm bir hastalıktır. tadavisi mümkün değildir, ancak ancak hastalığın ilerleyişini durdurmak mümkündür. bu bağlamda içkiyi bırakan bir kişi hâlen alkoliktir. ancak pasif alkoliktir.

adsız alkolikler örgütünün önemi işte bu noktada ortaya çıkıyor. az öncede söylediğimiz gibi alkolizim tedavi edilemeyen bir hastalıktır. hastalığının ilerleyişini durdurmuş bir alkolik, yani içkiyi bırakmış bir insan bu hastalıktan kurtulmuş sayılmaz. halen içme tehlikesi ile karşı karşıyadır. her an yanılıp yeniden içmeye başlayabilir. bunun için tek bir yudum bile kâfidir. gerisi çorap söküğü gibi gelir. o nedenle adsız alkolikler içkiyi bırakmış alkolikleri bir arada tutumayı öngörür. her akşam üstü, tam içki saatinde birlikte gurup terapisi yaparlar derneklerinde.

tekrar belirtmekte yarar var. adsız alkolikler bir alkoliğin içkiyi bırakmakla hastalıktan kurtulamadığını ve halen alkolik olduğunu savunurlar.

web sitelerinden kendilerine ulaşabilirsiniz. örgüt alkolle başı dertte olan herkese yardım etmeyi kendine vazife edinmiştir. doktor bulma, hastaneye yatırma ve kazanılan ayıklığın devam ettirilmesi gibi konularda menfaat beklemeden yardım ederler.

eğer böyle bir derdiniz varsa, ya da bir yakınınız hastaysa baş vurmaktan çekinmeyiniz.

http://www.adsizalkolikler.com/