bugün

toplu taşıma aracındaki cesaret patlaması

ülkemizde otobüs, minibüs, tramvay, metro vs. gibi toplu taşıma araçlarında bazı vatandaşlarımızın sergilemiş olduğu davranıştır bu. hiç dikkatinizi çekmedi mi sanki? otobüsten inersiniz yolunuza koyulursunuz otobüsün arkasından baktığınızda az önce önünüzde oturan dingilin size kaş göz yaptığını ya da 5 dakika önce kesiştiğiniz ama sktir git bakışı karşılığını aldığınız kızın göz kırptığını görebilirsiniz. ne de olsa bir daha görmeyecek sizi ne de olsa araba hareket etti yakalayamazsınız eheheh di mi? minibüsten inersiniz az önce utangaç ayağına yatan 3-5 kız arkanızdan el sallah kikikiki gülerler siz de ulan bir yakalasam diye diye evin yolunu aşındırırsınız.

nasıl bir psikolojik rahatsızlıktır lan bu? gerçi arada benim de içimden gelmiyor değil hani. kızın biriyle otobüste yarım saat kesişiyorsunuz ama tık yok. sonra kız iniyor ve yürümeye başladığında arkasına dönüp son bir kez size bakıyor. işte o an dalgayı çıkarıp camdan sallamak nasıl bir duygu patlaması olur düşünmesi bile ürpertiyor. neyse bu sadece hayal...

bu durumun nedeni ortaokul ve lise yıllarına dayanıyor. hangi öğrencinin arkasından bir servis dolusu y.rrak görse bomba zannedip karakola götürecek kız 'sik bizi hebele höbele çocuğa bak hihihi gelsene gelsene nihaha' deyip de gözden kaybolmamıştır?