bugün

arkadaş kalmayı denemek

Biten veya bitmek üzere olan aşk ya da aşkımsı sürecin sonunda, birbirlerini hala çok seven kişilerin, yaşanılan anıların hatırına arkadaş kalmayı başarmaya çalışmaları.

Zordur, arkadaş kalmak çünkü daha önce ona dokunmuşsundur, onun sevgisini hissetmişsindir. Bundan sonra arkadaşın olacaktır ve başka biri onu tutup hissedecektir, başka biri onu sevecek, senin yaptıklarını yapacaktır. Nasıl da dayanabilirsin buna? Nasıl başkasının onu senin sevdiğin kadar sevmesine izin verirsin hem de seninle arkadaşken, hem de seni o yeni sevgilisiyle tanıştırma ihtimali varken? Zordur, çünkü anılardan kurtulması derttir. Bir başkası onun elinden tutup, onu öpecektir belki de bunu sana pişkin pişkin anlatacaktır yeni arkadaşın, eski sevgilin. Zordur çünkü onunlayken elini tutmak isteyeceksindir. O bilmese de onu özleyeceksindir ama bir arkadaş olarak değil bir sevgili olarak. Belki o da seni özleyecektir ama bir karar alındı ya onu uygulamak gerekir ya..Beraberken gözlerinin içine bakmayacaksındır öyle ya, karar alındı bi kere allah korusun bir daha birbirinizi seversiniz cok yazık olur. Çok kötü bir şeydir çünkü bu. Yapılmamalıdır karar karardır, memleketi davası ya sanki..

Kolaydır arkadaş kalmak çünkü onun huyunu suyunu bilip hareket edersin. Paylaşılanlar zaten çoktur mazide ve bu senin ona olan adımlarını temkinli atmana neden olur. Bilirsin neyi sevip sevmediğini, bilirsin onu. Kolaydır, çünkü iki tarafta bilir gerçek arkadaşlık olmayacağını.

Ölümdür arkadaş kalmak, çünkü hala iki tarafta doğru şeyi yapıp yapmadığını bilmez. Şarkılar ve anılar, alınan kararı yıkmaya çalışır. ama karar karardır, bozmamalıdır.

Can bulmaktır arkadaş kalmak çünkü yeni serüvenler seni beklemektedir. Başka kişiler başka heycanlar ve hatta başka tecrübeler. Hem o kararı ikiniz almışsınızdır bu senin suçun değildir. Keyfine bakarsın, hayatını yaşarsın. *

iki taraf içinde kolay değildir bu. Kararsız kalmanın veya kavgaların, uyuşmazlığın sonunda alınan bir karardır bu ve en hayırlısı gibi gözükenidir. Unutmaktır aslında bu. Unutulmamak için alınan bir karar olsa da aslında, unutmanın ta kendisidir arkadaş kalmak.
güncel Önemli Başlıklar