bugün

i want it all

freddy mercury nin popüler müzik tarihinin yazdigi en büyük vokalistlerinden birisi- belki de ilki- oldugunu hani böyle percim percim percinleyen bir queen sarkisidir.

freddy nin bu sarki daki vokalleri inanilmazdir, yaptigi emprovizasyonlar pek öyle taklit edilemez- zaten bu sarkiyi hic kimse cover falan da yapmamistir. hele "it aint much im askiiing" derken, "asking " in "kiiing" hecesini tam ulasmasi gereken notaya degilde, o notanin "2 veya 3.komasina" ulastirmasi, ve bilincli bir sekilde o sesi " biraz pes" söylemesi, yaptigi hicbir seyi tesadüfen yapmadigina bir delildir -ayni sey sarkida üc kere gelir ve freddy ücünde de orada o komali sesi söyler-.

sarkinin en basindaki koroya yaptigi eslik, ve sarkinin devaminda gelen benzer melodilere mütemadiyen emprovize yenilikler katmasiyla "i want it all" hicbir zaman eskimeyecek bir hard rock parcasidir. bu dünya daki bütün rockcularin arsivlerinde mutlaka yer alir bu sarki. "i want it all" suz bir rock arsivi ...olmaz, olmamalidir.

solosu da harikadir bu sarkinin. sahsi görüsüm bu sarkinin queen in en iyi sarkisi oldugu yönündedir. queen i gec bütün zamanlarin en iyi hard rock sarkilarindan da birisidir- yani bence kesinlikle ilk 10´a girer...

bu sarkidaki freddy´i ne kadar övsek azdir. yok böyle bir vokal anlayisi.