bugün

sözlükteki kürt savunma kuvvetleri

--spoiler--
kürtler kaçak elektrik kullanıyor dersin, faşist derler.
kürtler uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor dersin, faşist derler.
kürtler otopark mafyası dersin, faşist derler.
kürtler tembeldir, çalışmaz, zanaat bilmezler dersin, faşist derler.
kürtlerin mutfağı yoktur dersin, faşist derler.
--spoiler--

şimdi kürtleri savunur gibi gözüken aslında kürtleri savunmayan bir yazı yazacağım. ancak kürtleri savunduğum zannedilerek türklerden, kürtlere karşı yazdığım zannedilerek kürtlerden eksi alacağım.

kürtlere demokratik haklar vermek yerine faşist bir yaklaşımla kaçak elektrik kullandırıp, uyuşturucu kaçakçılığı yapmalarına müsaade edip, otopark mafyası ile mücadele etmeyip, iş öğretmeyip, yatırım yapmayıp, onları tanımadan mutfaklarını bilmeden mutfakları yok demek kolaydır. vatandaşlar suç işleyebilir. devlet buna müsaade ediyorsa ne amaçla müsade ediyor bakmak lazım... düşünsene her adım attığın yerde polis ve jandarmanın olduğu doğuda uyuşturucu kaçakçılığı nasıl yapılabiliyor?

bunlara izin veren de, bunları örnek gösterip kürtleri kötüleyende aynı faşistler. şimdi garibinize giden bir şey söyleyeyim. gelişmiş şehirlerimizde suç oranı doğu şehirlerinden üç kat fazla. aslında maddi suçlara yani para kazanmak için yapılan suçlara bakılırsa beş kat fazla. kürtlerde adam dövme, yaralama, töre cinayeti gibi şahsa karşı suçlar fazla. ama onlar bile batı şehirlerimizdeki suç oranlarına yetişmelerine yetmiyor.şimdi de bu suç fazlalığının sebebini göç eden kürtlere bağlarsanız hiç şaşmam...