bugün

keşke

Keşke bir yatım olsa ve kaçırabilsem hepinizi uzaklara. istediğinize inanıp, istemediğinize inanmayacağınız bir yer bulsam. Öyle bir yer olsa ki hepinizin nüfus cüzdanında doğar doğmaz Müslüman yazmasa. Kilise çanlarını da cami ezanlarını da aynı ses düzeyinde duyabilseniz. istediğiniz yere kök salsanız da tecrübeleriniz budasa sizi, öğretmenlerinizin görüşleri yerine. Kendi doğrularınızı, kendiniz keşfetseniz ya da yanlışlarınızı aynı olgunlukla.

"Aman sen bu yaşta lafa fazla karışma!" diye düşüncelerinizi beyan etme özelliğinizi körelten sonra da "Bu çocuk neden böyle çekingen?" diye sizi doktor doktor gezdiren insanlara, bir dur diyebilsem, öğretebilsem gerçekleri onlara. Tercih etme hakkınızı kullanıp bir şeyleri istemediğinizde "Öcüye veririm seni" diye korkutanları, ben gerçekten öcüye verebilsem.

Güneşin sarı değil de yeşil olduğuna inananlarınız olsa mesela. Dünyanın yuvarlaklığı sizi ilgilendirmese de "Benimkisi yamuk arkadaşım!" diyebilseniz, büyük bir vurdumduymazlıkla. Bir puzzle parçası olsak her birimiz, birbirimizden farklı ama bir araya geldiğinde sıcak resimler oluşturabilen. Sizi fabrika üretiminden çıkmış gibi tek tip yapmaya çalışanlara, çeşitliliğin önemini anlatabilsek hep beraber. Karşı görüşlerin birbirini sindirmeye çalışmadığı ya da yalanlamadığı bir dünya kursak.

Her yeri yemyeşil yapabilsem sizin için, ormanlık alanlarla doldurabilsem. Oksijenle sarhoş olsanız alkol yerine. Koruma kalkanlarınız olmasa da önyargısız insanlara yaklaşabilmenin tadını sonuna kadar alsanız. "Aman yavrum dikkat et, aman yavrum etraf kötü. Aman çocuğum tanımadıklarından şeker falan alma." cümleleriyle değil de bilimle, sanatla meşgul olsa beyinleriniz.

işgal oyunlarında oyuncak etmeseler sizi, bomba fırtınalarında savrulmasa bedenleriniz ve açlıktan ölmeseniz hiçbiriniz.