bugün

fethullah gülen neden hacca gidemiyor

fethullan gülen hacca 3 kere gitmiştir. biri farz ibadetini gerçekleştirmek için, biri diyanetin atadığı görevli imam olması nedeniyle üçüncüsü de kendisi gerçekleştiremeyecek bir arkadaşına vekaleten. sevmeyebilirsiniz adamı, ideolojileri yaptıkları size ters gelebilir ama böyle cahilliğinizle, bilip bilmeden salladığınız iftiralarla düşüncelerinizde haklı dahi olsanız haksız duruma düşersiniz. mail kutunuza düşen mesajı kopyala yapıştır yapmadan önce bir araştırın acaba doğru mu diye. bir başlık açıldığında eğerki hoşunuza gidiyorsa hee öyledir diye destek entrysi girmeden önce bi 5 dakikanızı ayırıp kontrol edin önce doğruluğunu. ya da yapmayın ne olacak gerçeği bilen bir yazar size ayar vererek sizi göt eder nasılsa.
edit: adam hacı olamıyor diye başlık açılıyor sonra da vaiz olduğu dönemlerde gittiği sayılmaz deniyor. ya kardeşim hacı olmak için zaten sadece bir kere gidilir. sonrakiler umredir. o zaman neden umreye gidemiyor diye sorun sorunuzu.
edit2:eğer fethullah gülen o sayılan nedenlerden dolayı arabistan'a gidemiyor olsaydı dünyada o dediklerinizi yapan bir sürü müslüman var ve onların içinde fethullan gülen'den daha tanınmış, daha güçlü, daha büyük bir cemaate hükmedenler de mevcut. başta onlar gidemezdi. şahsi görüşüm zaten 3 kere gittiği için bir daha gitmeyi anlamsız bulduğundan, sağlık sorunlarından vs. olabilir. orda kendisine olumsuz bir söz ya da fiil sarfedileceğinden korktuğu için gitmemesi pek de mantıklı gelmiyor bana.