bugün

borderlands

2009 sonu çıkan bomba fps oyun. Mad max ve fallout ögelerini karıştırıp hafiften gta tadı koyduğunuzu düşünün işte öyle bişi. Bilim kurgu senaryolu ve wasteland temalı oyunda ödül avcısı* biri olarak görevleri yerine getirip türlü türlü pisliğe bulaşarak level atlıyoruz ve oyunun sonuna geliyoruz. Uzaylılar falan da basmış gezegeni o yüzden post apokaliptik sayılabiliyor bazı çevrelerce. Oyunda 500,000 çeşit silah olduğu söyleniyordu. Baktım inceledim doğru olabilir. Bi bulduğun silahı bi daha bulamıyorsun şayet.
Oyun oldukça uzun ve tatmin edici. 35 levelda 23 saat gameplay* süresiyle bitirdim senaryo modunu. Oyun hala devam edilebilir durumda.
Olay pandora denen bi gezegende geçiyor* ve oldukça geniş haritalara sahip. Görevler de fazlasıyla uzun. Her görevde bir haritayı boydan boya geçmeniz gerekiyor genelde. Yolda da türlü türlü melanetle karşılaşabiliyorsunuz.
Ekran karşısında geriye atılmamak elde değil. Aksiyon seviyesi oldukça yüksek. Yolda yürürken çotank diye dev bi örümcek topraktan peyda oluyor. Aban pompalıya. Savaştığınız elemanlar gittikçe gelişiyor karakteriniz level atladıkça. Silah düzenini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. ilerledikçe taşıyacağınız silah kapasiteleri artıyor. Oldukça fazla bomba, kalkan ve mod seçeneği var. Modlar çok önemli. Onlar sayesinde karakterinize bonus özellikler gelebiliyor. Mesela şansıma yaratığın birinden öyle bir mod düştü ki oyunun yarısından sonra onla devam ettim. Pistolun mermisi bittikçe kendi kendini dolduruyordu. Bi de sağlam bi pistol bulunca oh boss mos kalmadı piyasada. Doğru düşmana doğru silah da çok önemli. Nacizane tavsiyem bonuslu silahlar kullanın kafasına sıktı mı bi elektrik versin bi yaksın veya patlama yapsın.
Pet olayı da var. Ama pek etkili değil. Ben sevmedim o kadar da skill kastırdıydım guşa.
Ölme olayı da güzel olmuş. Ölünce 2. şans veriyor. Kısa sürede bi tane düşman öldürürsen tekrar doğuyorsun savaş alanında.
Son olarak müziklerine gelelim. Gerçekten çok hoş. O ortama öyle müzik. Bi de etkileşimli. Sert düşmanla karşılaşınca gerilim artıyor bi heycan bi heycan oluyor sorma.
Rüyamda bile oyunu görmekteyim. O derece etki bıraktı. Bunu ekşide okuyup inanmamıştım lakin ki dün gece rüyamda yıkık arazilerde elimde smg ile yaratıklarla savaşırken görünce kendimi inandım. Herkes oynasın görsün.
LAN desteği de var. Hamachi'den yardırabilirsiniz. Hatta korsan oyunla bile oynanıyormuş.