bugün

tıp fakültesi öğrencisi olmak

tıp fakültesinde ilk üç yıl temel bilimler okumak heyecanlıdır. 3 yıl geçmiştir doktorluk namına bi bok öğrenmemişsindir.

4 ve 5. yıllar stajyerlik dönemidir. bu dönemde aldığın staja göre arkadaşlarına, kendine, ve akrabalarına tanı koyarsın. şöyle ki nöroloji stajı yaparken dayının oğluna beyin tümörü, psikiyatri stajı yaparken kendine bipolar bozukluk, cildiye stajı yaparken arkadaşına sfiliz tanısı koyarsın ama hepsi palavra hala bi bok bilmiyosundur.

6.yıl intern dr. kimine göre hemşire, kimine göre müstahdem, kimine göre ikisinin karışımı bi yaşam formusundur. ama bana sorarsan intern dr lik zor zanaattir. tıp hayatında yapacağın girişimsel birtakım şeyler bu dönemde öğrenilir ancak tanı koyamamaya devam etmektesindir.

sonra pratisyen hekim olursun. bi anda tanı koyan hatta tedavi eden adam olursun. sonra bi uzmanlık hayali süsler gecelerini. gece gündüz çalışır kapağı atarsın bir yere asistan olursun. sonra mı?

sonrası güzeldir be dostum... uzmanlaşmak çekilen her çileye değer. ayda 15 nöbet tutsan da, hocaların egolarını tatmin etsen de iyidir.

uzman olduktan sonra ise kendi krallığını kurarsın ama yaş 35 e gelir. çoluk çocuk vardır artık .güzel para da kazanırsın ama gençlik gider. ailen sürer sefanı.